donderdag, juni 04, 2009

Galderse Meren

Er waren eens twee sportieve kerels die voor hun sport (in dit geval triatlon) gingen zwemmen in de Galderse Meren. Ze maakten er een goeie training van en maakten een grote toer. Bij terugkomst aan het 'strand', komen ze tot de vaststelling dat hun spullen gestolen zijn...

Gestolen goederen:
- Polar RS200, nieuwe kledij, peddles, Sailfish tas, ... (Maarten)
- oude kleren, ne GAV rugzak, autosleutels en nen goeie handdoek (Bart)
(beetje uit het zicht gelegd, maar niet zodat je het zelf niet meer kan vinden)

Gelukkig stond den otto er nog met gsm, portefeuille en huissleutels.

Jullie zijn dus gewaarschuwd, neem een derde man/vrouw mee of neem je sleutels mee het water in, maar pas op voor de elektronica!

Tip: een beetje verder is er een manège waar je goed wordt onthaald en waar je een telefoontje kan plegen zodat je niet moet overnachten naast je auto...

Waar gebeurd verhaal op woensdag 3 juni, tussen 19u30 en 21u00.

3 opmerkingen:

Bart Cannondale zei

Open water trainen in het Zilvermeer te Mol
Geschreven door Jim De Sitter
donderdag 04 juni 2009:

Open water trainen is in Vlaanderen niet evident. De wet laat niet toe om in onbewaakte vijvers, laat staan kanalen te zwemmen. Vele uitbaters van vijvers (meestal gemeente- en stadsbesturen) vinden het ook niet de moeite om voor dat handvol triatleten of openwater zwemmers de nodige redders te voorzien. Gelukkig kan er vanaf nu gezwommen worden in de duikvijverv van het Zilvermeer te Mol, welliswaar onder bepaalde voorwaarden.

Omdat de directie recreatieve zwemmers liever uit de watersportvijver houdt, zijn de uren van het zwemmen wel beperkt tot de woensdag van 18 tot 19h.

De watersportvijver heeft een omtrek van ongeveer 1500m, wat het mogelijk maakt een uur te zwemmen zonder tien keer hetzelfde toerke te moeten doen en her en der liggen grote boeien, zodat ook orientatie geoefend kan worden.

Aan alle triatleten die komen zwemmen, wordt gevraagd :

- zich VOOR en NA het zwemmen aan te melden in het duikcentrum ATLANTIS.
- nooit alleen te zwemmen, steeds minstens per twee en in elkaars nabijheid blijven.
- steeds een thermisch pak te dragen ( wetsuit dus ).

Toegang tot het zilvermeer kost 2€, daarmee kun je gratis gebruik maken van de faciliteiten van het duikcentrum ( warme douches, omkleedkabines en cafetaria ).

Als dit een succes blijkt te zijn, wordt er wellicht gevraagd om de toestemming te krijgen om meerdere uren per week de duikvijver te gebruiken om te trainen.

Maarten zei

Het is nogal ver rijden om een uurke te zwemmen hé Bart!
Ze zouden er in Galder wel iets van kunnen leren.

Bart Cannondale zei

Het hield gewoon verband met het 'hoofdartikel' hé...