zondag, juni 28, 2009

Triatlon Brasschaat

Triatlon Brasschaat (onder voorbehoud)
1. Raynard Tissink - 3u37'28
2. Jimmy Johnsen - 3u38'35
3. Bas Diederen - 3u40'54
...
45. Kris Vermeiren - 4u10'06
62. Kris Driessens - 4u13'54
94. Jef Van Looveren - 4u21'02
108. Peter Vermeiren - 4u26'20
174. Maarten Joris - 4u37'51
301. Evert Thys - 5u02'38
DNF. Bart Anthonissen

Knappe prestatie van alle finishers! Anke werd eerste dame onder de 23.

7 opmerkingen:

piet zei

Iedereen dikke proficiat!!!Zware wedstrijd met die hitte.Echte BEIREN!!!allemaal.

KaDee zei

Traditiegetrouw toch maar even een verslag…

Zondagochtend pikte de gebr. Vermeiren mij op voor onze eerste grote afspraak van dit triatlonseizoen ‘den LD-triatlon van Brasschaat’. In WW pikten we debutanten Maarten en Bart op. In Brasschaat bleek de ene al wat meer last van zenuwen te hebben dan de andere. Maarten vergat zijn wetsuit (z’n schatje heeft het achterna gebracht!) en had het zichtbaar lastig om zich rustig klaar te maken. Gelukkig was het water (maar) 22 graden anders was ik misschien ook nerveuzer geweest zijn (watertemp > 23 graden betekend verboden met wetsuit te zwemmen).
Omstreeks 12:00 uur mochten we te water en na een 5-tal chaotische minuten watertrappen, werd het startschot gegeven. Maarten en ik wensten elkaar nog snel succes en doken onder water.
In het begin was het gebruikelijk even wat drukker maar na een 500m tal meter kwam ik min of meer in een ritme. Toch kreeg ik onderweg nog al wat borrels binnen. Iets voorbij halfweg begon ook mijn schouder even zeer te doen maar dit ging gelukkig over. Na bijna drie kwartier zette ik voet aan wal. In de wisselzone kwam ik Peter nog tegen die blijkbaar een minuut sneller had gezwommen.
Op de fiets, snel een gelleke naar binnen gewerkt en vervolgens de beugels in richting Brecht. Gelukkig stond er niet veel wind zodat ik een vrij constant tempo kon handhaven. Na een 5-tal kilometers passeerde ik Peter (waarvan supporter Rob getuige was) en Anke. Peter had blijkbaar een tandje bijgestoken want na 30km kwam Peter mij terug voorbij gevlogen. Waarschijnlijk had hij een energieboost gekregen van de talrijke Vermeiren-supporters aan het rondpunt in Brecht. Een paar keer haasje over gespeeld tot dat Peter na een 50-tal km toch beetje bij beetje moest lossen. Aan het keerpunt was ondertussen duidelijk geworden dat onze snelle zwemmers Jef en Kris meer dan 5 minuten voorop moesten liggen. Ook van Maarten en Bart geen spoor tijdens de fietsproef. Benjamin Evert passeerde ik halfweg de tweede ronde. Blijkbaar was bij hem stilaan het licht aan het uitgaan. Ik voelde me nog redelijk ok, niettegenstaande de bovenbenen toch vermoeit raakten. Nog even wat energie bijtanken en na een ruim 2 uur fietsen bereikte ik het park.
De overgang naar het lopen ging redelijk alleen kreeg ik de eerste halve ronde mijn ademhaling niet onder controle met even steken tot gevolg. Met even temporiseren en een paar keer diep in- en uitademen kwam ik toch weer in mijn tempo. Daar dit mijn beste onderdeel is, moest ik de opgelopen achterstand proberen te minimaliseren. Niet de adem maar de bovenbenen bepaalden echter het tempo. Toch kon ik nog velen voorbij steken zoals ook Jef, die ik na 10 km voorbij stak. Ook Bartje, Evert, Anke en Maarten kwam ik nog tegen. Allen in hun eigen strijd tegen de pijnen van de vermoeidheid. Enkel voor Bartje was blijkbaar de pijn te overheersend en stond even later langs de kant. Voortgestuwd door mijn (slecht) karakter en de deugddoende aanmoedigingen bereikte ik na ongeveer 4uur en een kwart moe en voldaan de finish. Ik had het gevoel het maximale eruit gehaald te hebben.
Na de aankomst samen met Kris V, die ik dit jaar nooit in het vizier kreeg, nog even een massage meegepakt. Na een waske en een plaske nog even wat gedronken en na gekeuveld in het park. Nadat Anke het podium had betreden, zakten we met een 7-tal FATters nog even af naar de Far-West waar we ALLE Trappist opdronken!

KaDee zei

Met de uitslag in de hand kan ik achteraf gezien enkel maar tevreden zijn.
Een iets betere zwemtijd (2,5’ minder) maar toch blijft dit de zwakste schakel. Bij de eerste 100 finishers, ben ik blijkbaar de traagste zwemmer! Hoe gaan we dat oplossen want blijkbaar heb ik er niet veel talent voor??!!! Misschien maar eens gaan plonsen met Sofie G, want zij is bijna 10 min rapper!!! In de eerste wissel heeft zij ook maar de helft van mijn tijd nodig. (Misschien zwemt Sofie met haar tijdrithelm??) Maar met de blitstijd van Jef zou ik ook al héééél tevreden zijn. Puik werk Jefke!!
Mijn fietstijd is (mede dankzij Peter? Nee, we hebben niet gestayerd!) 5 min sneller dan vorig jaar. Gezien tijdrijden nooit mijn specialiteit is geweest, ben ik met een gemiddelde van ergens tussen de 38 en 39 km/h ook best tevreden. Tijdens het fietsen heb ik ongeveer 90 plaatsen kunnen goedmaken. Dit verbleekt uiteraard met supersonisch tijdrit die Kris V wederom neerzette. Met een fietstijd van minder dan 2 uur doet hij zelfs enkele Elite triatlonners de broek af! Kris V heeft overduidelijk wel talent voor het tijdrijden. Chapeau, makker!
Van mij looptijd van vorig jaar kon ik nu nog een minuut afpitsen. Als je na bijna 3 uur sporten de 20 km nog afhaspelt tegen bijna 15km/h, mag je als recreant niet ontevreden zijn, denk ik.
Mijn eindtijd is ruim 7 minuten beter dan vorig jaar dus mij hoor je niet klagen!
Toch veel respect voor de eersten (met oa Tim Brydenbach) die ruim een half uur sneller zijn!!
Opvallend vind ik ook dat eerste vrouw Sofie dezelfde fiets- en looptijd (op een paar seconden na) heeft als ik!!! Toeval? (Sofie je mag altijd eens bellen voor een gezamenlijk trainingstochtje)
Gezien de geleverde trainingsuren blijft voor de meeste FATters een halve triatlon toch serieus forceren. Mijn bovenbenen en kuiten (en toch had ik compressiesokken aan) voelen nu dan ook geradbraakt. Nu even bekomen en dan kan ik hopelijk van dienst zijn in de koers op ’t Neerven! See You.

Anoniem zei

Straffe prestaties van de Fatters en halve Fatters. Fietsgemiddelden van om en bij de 40km/U, 20km's rond de 1u30. Zelfs ene 1u20 (!). Maar de prestatie van de dag vind ik toch da ge al de Wannes zijnen Trappist hebt opgedronken.

piet zei

De glazen zullen in elk geval groter geweest zijn dan in Oostmalle!!;)

Benny zei

met 3 woorden:

bewondering, atleten, karakterboy's
(and girl)

MARCO DI BEVERO zei

Chique van de fatters: Oostmalle op jullie palmares gezet (weeral)! En wat jullie in Brasschaat presteren, mijn pet af voor iedereen! Wat een progressie tegenover vorig jaar. Misschien moet Maarten toch maar eens op de cover van de 'RUNNERS WORLD', met zo'n tandpasta glimlach blijven rondlopen tijdens dergelijke inspanning! Ikzelf heb nog een paar jaar Nautica Swim in Deurne nodig, al is het maar om solo deel te nemen aan de Sterke Peer! PROFICIAT