zondag, mei 29, 2011

1/4 Triatlon Brasschaat

1/4 Triatlon Brasschaat (1500-39,5-10)
1. Matthias Laureys - 1u48'06
2. Tom Mets - 1u48'33
3. Lander Dircken - 1u48'41
...
36. Evert Thys - 2u03'49
112. Ken Joris - 2u18'41
...
235. Lydia Van Beeck - DNF

Mooie prestaties van onze FATters! Anke werd knap 3e bij de dames...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Conclusies van de dag:
1. Ons Anke begint een straffe madam te worden: op t podium met Sofie Goos: t staat op t verlanglijstje van vele FATters.
2. Onzen Evert staat ook scherp: als ge tegen 44 per uur nog roept dat t niet vooruit gaat: beresterk.
3. De Raket gaat ervoor zorgen dat de Lollepotters wisseltrofee terug mee naar Loenhout gaat, tenminste als de andere 3 t niet laten afweten.
4. Ouwe Joris zal nooit ne zwemmer worden.

1500m zwemmen. "Ni leuk" zou onze Louis zeggen. T voordeel is wél dat je gelijk met de neus op de feiten wordt gedrukt. Het gewemel en de stompen zorgden ervoor dat ik blijkbaar als bijna enige ervoor koos om rechts van de skischans te zwemmen. Liever wa langer, den eerste triathlon van t jaar was vooral bedoeld als training dus enkele meters meer is dan aardig meegenomen. Als ge kunt zwemmen tenminste... Den tijd was dus niet goed, maar heel de afstand in crawl, wat voor mij al een prestatie op zich is. De man die schoolslag mee over zwom deed me even aan den Dirk denken. De wissel duurde veel te lang (compressiesokken,wetsuit in de verkeerde zak gestoken en de frank viel pas toen ik mijn fiets vasthad). Zoals de Maarten riep: "Gewoon iedereen nu op een hoopke fietsen". Stayeren was toegelaten, maar wat doe je dan als er een 50 meter voor je een groepje rijdt dat vrij snel gaat en er achter je niet direct volk komt? Inderdaad: je tanden stukbijten alleen in de achtervolging. Tot er plots de sneltrein van den Evert aankwam. "Aanpikken, snelle mannen" zei den Evert nog en dat moest hij maar één keer zeggen. Aangezien Evert redelijk wat kop trok en de meesten dat verrekten, deed ik ook mijn duit in t zakje. T ging bij momenten hard maar soms viel t ook wat stil, waarbij den Evert dan de meeste adem had om de boel terug op te zwepen. Toen de bende de wisselzone in ging bleek dat ik en nog een blauwe racer (met Ecotecnics op zijn trui)de enigen waren van de groep die nog een rondje mochten doen. Samen dan nog even tandje bij gezet en t is toch anders met twee dan met 20. Loopwissel ging snel en dan begonnen de buikkrampen. Na een rondje rustig waren ze terug weg en konden we tegen 10 miles speed verder. Zo kon ik de laatste 3 ronden nog redelijk veel volk passeren. De fysiek is er, wat aan de snelheid werken en de volgende 2 weken hopelijk nog iets beter. Dat het dan maar 1000 m zwemmen is, is mooi meegenomen.

Ouwe Joris

Anoniem zei

ken,

volgende week in meer kunnen we waarschijnlijk met z'n tweeen in de achtervolging, altijd iets aangenamer.

bougie

E.T. zei

Brasschaat, een super parcours hebben ze uitgestippeld dit jaar. Echt naar men zin had ik op voorhand gezien. De ochtend was nog bewolkt en vrij fris, maar dan ben ik op men be(e)st! Overal op tijd aangekomen in de wissels omdat Anke al een kwartier vroeger moest starten. En zo als zij zwemt zal voor mij een droom blijven.

Mijn wedstrijd brak aan: het lekker frisse water werd al snel warm na enkele 100en meters. heel vlot en vrij kunnen zwemmen. Het leek soms wel of ik de laatste was, iedereen zwom weg en niemand rond mij. Naar achter kijken is tijdverlies... Over mijn zwemmen was ik heel tevreden als ik naar andere hun tijden kijk. Snel proberen te wisselen, ook dit ging vlot en gaan! Direct een hoog tempo en dan dikke venten ingehaald waarvan ge ni snapt hoe die rapper kunnen zwemmen :-) Het verloop van het fietsen ging goed. Al snel vormde zich een groepje van een 15 man. Maar in stayer hebt ge altijd de meerijders die ni willen/kunnen overpakken en als ge demareert in u wiel zitten. Genoeg gezaag! De Ken via deze nog eens extra bedanken voor veel het kopwerk mee te verzorgen! uiteindelijk binnen het uur het fietsen afgelegd, dan ken je het gemiddelde. Ik kijk nu al uit naar de koers in Gooreind. Het laatste deeltje, het lopen. Meestal voor mij de moment om weer wat plaatsen terug te vallen. Vandaag niet dus. Snel een goed tempo gevonden en samen met Pieter Nicolaï 3 rondjes afgewerkt in het zog van Sofie Goos. Super stimulans om ze in te halen, maar ET zal nog wa bokes me choco extra moeten eten voor ze in te halen in het lopen. Het lukte me ni in Brasschaat:-) De laatste loopronde vertraagde het loopritme en Pieter ging rustig ervandoor. OOk mijn oud leerkracht LO Dirk Mertens bewees een betere loper te zijn en kwam me nog voorbij en de 1e man +50 spurtte me voorbij aan de lijn :-( Het FAT was af op einde, dus goed gedoseerd met de krachten. Had niks meer over. Wel om Anke nog even te zien schitteren op het podium enkele minuten na mijn finish.
Ik kan heel tevreden terug kijken naar mijn eerste kwart vant jaar. hopelijk kent dit nog gevolg... volgende week in Meer!

E.T.