zondag, mei 08, 2011

1/8 Triatlon Geel

1/8 Triatlon Geel (500-26,6-6,6)
1. Eike Pupkes - 1u07'57
2. Andreas Winterholler - 1u08'47
3. Mark Nolan - 1u10'12
...
84. Filip Vermeiren - 1u25'45
91. Koen Van Velthoven - 1u26'21
101. Stijn Bogaerts - 1u27'38
...
274. Nele Vandenbussche - 2u05'40

Puike prestaties op de eerste triatlon van het jaar voor deze drie. De doorgedreven trainingen van Fili beginnen wel zijn vruchten af te werpen!

3 opmerkingen:

Maarten zei

Mannekes waar blijven de verslagen?
Ook van de coureurs mis ik actieverhalen.

Koen VV zei

Maarten vraagt, wij draaien...

Zondag 8 mei, start van het triatlonseizoen in Geel. Voor de eerste opdracht van het jaar kreeg ik het gezelschap van Stijn B en de Fili.
In tegenstelling tot vorig jaar (13,5°) was het water dit maal al goed van temperatuur 20,8°C. Was het door het warme water of iets anders maar iedereen startte hevig. Ik kreeg heel wat geduw en getrek te verwerken, ook het keerpunt was niet van de poes. Duwen en trekken om gedraaid te geraken, (tip aan de organisatie : misschien 100 m verder in kanaal vertrekken en dan geen keerpunt op 50 m voor het einde). Al bij al viel de zwemtijd mee. Dan hop de fiets op, ik had gezien dat de fili z'n fiets nog in de wissel stond, van Stijn echter geen spoor,... was hij al weg??? Het fietsen ging goed hoewel ik het na 1 ronde toch al warm begon te krijgen. Aan het keerpunt op het einde van de 1ste ronde zag ik dat Stijn zo'n 300m achter mij reed. Die moest ik toch proberen voor te blijven, 10 km verder, na een lang stuk met de wind schuin op kop, haalde Stijn me toch in. Die ging ik nie meer laten rijden dacht ik, en zo reden we gelijktijdig de wissel in. De hitte begon zwaar te wegen en ik startte het lopen rustiger dan normaal (om geen klopke te krijgen). De 2de loopronde wilde ik nog versnellen doch dit zat er nie echt meer in. De laatste honderden meters werd ik nog door de fili gepasseerd. Hij liep nog zeer ontspannen en aanpikken lukte maar even. Toch tevreden de finish gehaald, goede test met oog op Antwerpen... conclusie : er zal nog veel getraind moeten worden, vooral in het lopen.
Op naar de volgende op 5 juni in Meer; al heb ik nog wel enkele feesjes intussentijd ;)

Anoniem zei

De Fili heeft duidelijk ni stil gezeten in Lanzarote (of komt de snelheid van de koerskes?)! Zelfs een snellere fietstijd dan beuker Stijn. Bangelijk bezig beren!
Ouwe Joris