zaterdag, mei 28, 2011

MTB Alphen (atbcross.com)


MTB Alphen (atbcross.com) - categorie B (60min)
1. Giovanni Heijlen
2. KRIS DRIESSENS
3. Geert Willemsen
...
18. Bart Anthonissen
27. Dirk Van Dyck
...
38. Hans Bertels - DNF

De eerste MTB-wedstrijd van het jaar en gelijk een podiumplaats voor Kris. Dirk was heel content van zijn prestatie en Bart heeft beloofd hier nog een verslagje achter te laten.

2 opmerkingen:

Bart Cannondale zei

Zaterdag 28 mei was het dan zo ver, de eerste MTB-wedstrijd van het seizoen. Ik keek er al een hele tijd naar uit en zo ook zaterdag natuurlijk. Benny had mij twittergewijs nog wijsgemaakt dat ik goed bezig was, vol vertrouwen dus! Bij de eerste helft eindigen was toch wel een doel. KaDee voor zijn, dat zou niet lukken. Dirk en Benny voor zijn was toch wel een doel.

't Zand in Alphen is de plaats waar vele veldrijdtoppers zoals Sven Nys, Thijs Al, ... in de winter wekelijks trainen. Ooit was ik er met de verkenning van een rit voor de Brachtse Bikers wel eens gepasseerd, maar dat was al lang geleden. Het moest toch wel de moeite zijn om er een MTB-wedstrijd te houden.

De wedstrijden van ATBcross zijn ingedeeld in 4 categorieën en categorie B wordt omschreven als : 'Je wordt op een toertocht zelden voorbijgestoken'. Een categorie voor alle FATters dus. Toen ik me echter ging aanmelden zag ik dat de categorie D zich aan het opstellen was. Daar zaten al geen gewone mannen bij. Pffff, met de staart tussen de benen terug naar de auto om me om te kleden. Toen ik terugkwam, zag ik al twee andere Wuustwezelse klepper, Kris Herremans en Tijl Van Looveren. Ook zij reden mee in de B-categorie.

Deze eerste wedstrijd kenmerkte zich door de 'LeMans' start. Iedereen op een lijn, de fietsen een paar meter verder en bij het startschot lopen naar de fiets en vertrekken maar. Dirk keek hier wel naar uit en lukte in zijn opzet om KaDee voor te zijn in de startfase. Lang hebben we KaDee niet gezien. Dirk was goed gestart en ik, tja, ik had mijn start alvast compleet gemist.

De longen reed ik uit mijn en trapgewijs kwam ik dichter bij Dirk. Bij het ingaan van de tweede ronde was het zover, ik had hem te pakken, erop en erover. Goed bezig dacht ik zo, maar toen kwam Tijl mij nog voorbij gestoven. Hij was helemaal achteraan vertrokken.

Ik had letterlijk de longen uit mijn lijf gereden, want ik geraakte niet meer vooruit. Beleefdheidshalve denk ik dat Dirk gewoon achter mij is blijven rijden. Ik recupereerde een beetje en kon terug een beetje gassen, maar niet zoals het hoort. Eén voor één kwamen ze me voorbij. Miljaar...waar ben ik aan begonnen. Ik had zin om te stoppen...

In de derde laatste ronde kwam er een groepje bij. Maar daar kon ik goed bij aanpikken, dat ging beter dan alleen rondrijden. Alleen, die mannen kunnen en durven voorbijsteken waar ik veel te braaf voor ben. Gelukkig maakten ze soms eens een foutje, zodat ik toch niet helemaal naar achteren van het groepje schoof.

In de laatste ronde trokken ze er nog eens aan, maar meer dan volgen zat er niet in. Uiteindelijk blijkt dat ik in de eerste helft ben geëindigd, zoals gehoopt dus. Wedstrijdjes rijden is toch weer iets anders als op je gemakje wat toertochten rijden of gewoon op jezelf met de MTB rijden. Het was een leuke namiddag in goed gezelschap!

Op bijgevoegde website zou je mijn rondetijden moeten kunnen raadplegen, alsook mijn hartslag en nog meer... Je ziet precies waar ik te hard ging :-)

Anoniem zei

Goed verslag Bart. 'k Ben trouwens vereerd om jouw mikpunt te mogen zijn. Het was een heel mooie wedstrijd waar ik naar uitgekeken had. Mijn vrees voor het niveau van de gekozen B-klasse bleek terecht. Ondanks een (voor mij althans) goede fysiek, een goede 1e helft en het technische parcours, moest er in de 2e wedstrijdhelft hard geknokt worden voor een 27e plaats.
"Zo afzwakken, het leek wel zoals vroeger in de cross" zei mijn Anneke. En ik moest ze (weeral)gelijk geven.