zondag, november 27, 2011

Achtkamp # veldrit

Achtkamp # veldrit - seniors
1. Paul Van Loon
2. Jan De Henau
3. Steven Augustyns
...
20. Maarten Joris
29. Alexander Appels
35. Benny Nysen
38. Koen Van Velthoven
55. Simon Leterme
57. Dries Van Velthoven
...
96. Stephane Delvaux - afw

Achtkamp # veldrit - dames
1. Lotte De Vet
2. An Aernouts
3. Kristel Vochten
...
5. Meggie Van Beeumen
...
16. Bieke Schrauwen - afw

Achtkamp # eindstand - seniors
1. Wouter Vander Mast - 65ptn
2. Lander Dircken - 81ptn
3. Dave Frans - 87ptn
...
4. Jan De Henau - 101ptn
12. Maarten Joris - 174ptn
19. Alexander Appels - 224ptn
36. Benny Nysen - 345ptn
48. Koen Van Velthoven - 408ptn
61. Dries Van Velthoven - 483ptn
62. Simon Leterme - 487ptn
...
95. Gunther Smets - 682ptn

Achtkamp # eindstand - dames
1. Tinne Vanhuele - 40ptn
2. Meggie Van Beeumen - 41ptn
3. Merel Folens - 49ptn
...
16. Odette Baerts - 119ptn

11 opmerkingen:

Tom VDBergh zei

Vandaag laatste proef de veldrit.
Na vorige week enkele punten verloren te hebben tijdens veldloop voor Meggie (had enkele dagen ziek in bed er iets mee te maken???) moesten er 3 punten goed gemaakt worden op de eerste plaats.
Met dank aan Steven Krijnen had Meggie een crossfiets kunnen gebruiken. Voor de eerste keer in het veld deed ze dat niet onaardig.
De coach had gezegd: snel starten, over de balkjes en de single track op als eerste en de kat uit de boom kijken. Haar concurrent Tinne kon al direct niet mee met hoge tempo en na 1 ronde zag het er goed uit, ze zat drie plaatsen achter. Laatste ronde op technische gedeelte in het zog van An Aernouts klein stuurfoutje gemaakt en ene vriendelijke jongedame terug in haar wiel. In laatste rechte lijn is jongedame er over gekomen en 10 cm te kort voor eerste plaats achtkamp.
Tinne zat nu nog maar twee plaatsen achter en wint zo met 1 puntje verschil. Puntjes die veroorzaakt zijn door soms hondersten van seconden. Spijtge zaak maar dit is sport!!!
zelden zo spannend geweest bij de vrouwen.
Volgend jaar zal Meggie er terug staan maar met betere voorbereiding.

By the way...6 weken stress voor de coach is ook zwaar!

Tom VDBergh zei

Bij de mannen stond een honderdtal man aan de start. Na 300 meter 3 balkjes was de enige hindernis op het grasplein dus hier snel starten was zeer belangrijk. Jan had direct de koppositie en ging zo het bos in, de maarten rond de twaalfde en de overige T-fatters gevolgd in het pak. Na de eerste lus moest de maarten al een eerste fietswissel doen wegens een zadelpenbreuk. Volgende ronde een tweede wissel naar een fiets op zijn maat. Jan vocht samen met Paul Van Loon voor de overwinning. Bij de broeders Van Veldhoven ging het ook goed blijkbaar.
Jan kwam met een mooie tweede plaats binnen. De Maarten 20e en de rest volgde niet veel later.

Dat sporters geen watjes zijn bleek vlak voor onze neus te gebeuren toen twee gasten onderuit gingen halverwege wedstrijd toen ze met hoge snelheid uit het bos kwamen!
Ene Benjamin Tuffin kwam met zen gezicht op een paaltje terecht den andere erover. Tuffin zat gekneld met zen voet in de fiets van de andere. Ben even gaan helpen het hoopje te ontwarren. Tuffin kon niet meer op zen voet staan en zen aangezicht was zwaar beschadigd. Kon hem niet overhalen te stoppen en kroop zwaar gehavend na goeie minuut terug op zen fiets.
Aan de aankomst wist hij niet wat er gebeurd was en kon niks herinneren. Even laten passeren bij de 'specialisten' van het gele kruis en die hebben hem maar naar ziekenhuis gedaan.

Knappe prestaties van de hele ploeg!

Jan De Henau zei

En toen viel het doek over de eerste T-Fat achtkamp! Wat onthoud ik van deze achtkamp... Een grote persoonlijke teleurstelling op de 2de achtkamp dag, goede verbeteringen op de overige dagen en vooral, veel meer plezier en teamspirit dankzij onze nieuwe ploeg! Dat het maar snel oktober 2012 is! Jan de Statistiekman heeft ook nog volgende interessante bevindingen gedaan. Er waren 4 achtkamp newbies (Meggie, Dries, Koen en Benny) die een voortreffelijk achtkamp debuut gemaakt hebben. Dries die nog nept over Simon wipt. Koen die nog met rasse schreden vooruitschuift in het klassement dankzij zijn geweldige veldrit. Benny was de hele achtkamp zeer constant en dat leverde dan ook een eervolle 36ste plaats op. Last but not least, Meggie die in haar achtkampdebuut op het nippertje naast de eerste plaats grijpt... Het kwam op centimeters aan dus Tom weet in wat hij moet investeren voor volgend jaar! Al een geluk dat Meggie tweede wordt, tzou nogal een vernedering zijn geweest voor de concurrentie die al jaren meedingt naar de titel! Niet getreurd, nu kan ze volgend jaar alleen maar winnen moest ze de eerste plaats dan wel weten te bemachtigen. Petje af! Dan zijn er nog Alexander, Simon en Maarten die zichzelf serieus overtroffen hebben tov vorig jaar met puntenvermindering van respectievelijk 101, 73 en 54 punten. Dan rest er nog één pipo die zichzelf niet wist te verrassen... Misschien maar eens een andere kopman kiezen!

PS: Waar valt de teamfoto te bezichten Tom?

Pol de veteraan zei

Een fijne bende, deze T-Fatploeg. Volgend jaar enkele deelnemers meer (Geert Laurijssen, Koen Van Dyck ...), wat vroeger beginnen kogelstoten, en jullie gaan voluit mee voor het ploegenklassement.
En jullie dame Meggie heeft nog voldoende groeimarge, zij is nu al de topfavoriete voor volgend jaar...

Koenvd zei

't was weeral een mooie achtkamp dit jaar. Mooi debuut van T-FAT als ploeg, en mooie prestaties van de nieuwelingen. Een medaille bij de dames en de kopman die het fietsklassement wint. Poficiat!
Een mooie basis om volgend jaar vol mee te strijden voor 't ploegenklassement.
Ikzelf zal eens proberen om niet gekwetst te zijn in't najaar(Een traditie die ik moeilijk doorbroken krijg).

Groeten
Koen

PS:Wel spijtig dat niet de volledige ploeg aanwezig was op de negende proef bij Jouwke.

Anoniem zei

Proficiat mannen en dame! Mooie prestaties van allen , ik hoop dat jullie het allemaal een beetje plezant vonden ook en dat jullie volgend jaar, met een nog sterkere ploeg aan de start verschijnen! Tot zondag in Wezel!

Groet
Steven

Anoniem zei

knappe prestaties en dito verslaggeving. 'k heb vanop afstand alles op de voet gevolgd en vanaf hier was het al spannend en kon je merken dat de sfeer in de T-FAT ploeg goed zit!
Proficiat aan alle T-FAT(st)ers en laat op die prijsuitreiking maar eens zien dat ook den 3e helft aan deze club besteed is, geniet ervan!!

Benny

Jan De Henau zei

Beste Achtkampverslaafden,

de achtkamp is nog maar net gepasseerd of wij zijn al aant dromen van een aprés achtkamp...
Wie is er geinteresseerd in een gezellig winteronderonsje om het seizoen af te sluiten met een kort wedstrijdnamiddagje met volgende diciplines...

FIETS
Individuele tijdrit (999m)
Gezamelijke puntenkoers (9.99km)

BMX
Bmx-cross (400m)

SKATE
Gezamelijke skatewedstrijd (1km )

ZUIP
Individuele trappistzuipchrono (33cl)

VOOR WIE?
Iedereen!!!!

PUNTENTELLING
Zelfde als op achtkamp... 1ste 1punt...

LOCATIE
Wielerpiste Wilrijk

DATUM
Nog te prikken

VARIA
Misschien kunnen we ook een vrouwen-neven-activiteit voorzien zodat niemand met de uitvlucht afkomt dat hij thuis niet wegmag. Tot de mogelijkheden behoren tupperware, nagellakken of als er nog andere voorstellen zijn... Vrouwen mogen natuurlijk ook gewoon meedoen!!!

Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar team.t.red@gmail.com en dan sturen wij jou de datumprikker door.

Gegroet

Koen VV zei

Laatste proef was de veldrit. Eerst zagen we Meggie strijden voor elke meter. Jammer genoeg eindigt ze net 2de, volgend jaar op 1!
Dan waren wij aan de beurt. Ik verheugde me weeral op een knallende start; ik vertrok vanop de 4de rij. Gelukkig kon ik in het spoor van enkele chedy's opschuiven langs de linkerkant. Ik draaide goed mee rond de 32ste plaats. In de 3de ronde maakte ik en slipper en zo verloor ik de aansluiting met een groepje. De laatste ronde zat ik stikkapot en verloor in de sprint nog één plaats. Uitgeput maar toch tevreden, dat crossen is echt wel fun maar vermoeiend. M'n respect voor de fat crossers is er alleen nog maar mee gegroeid. Na de podiumhuldigingen (zie foto's) vaart gezet richting chouke (of hoe schrijft ge dat Maarten). Daar tussen de Trappisten door de achtkamp geanalyseerd, de belgische regeringsvorming opgelost en de cross in Gieten bekeken. Kortom een ideale afsluiter! En volgend jaar... ik denk toch dat ik terug mee ga doen en vooraf wat meer trainen op de explosieve nummers.
Tot zondag op Sterbos!

Maarten zei

Inderdaad het is weer voorbij die mooie 8kamp! Zo'n 6 ZONnige DAGen hebben we lang niet gehad. Dat maakte natuurlijk ook dat het er tijdens de veldrit snel aantoe ging. De voorbereidingen waren woensdag getroffen. De tips 1000x gelezen en een snelle start moest ik zelf maar uit de mouw zien te schudden. Ik was met de eerste groep mee, maar echt snel kon je me niet noemen. Starten is een kunst op zich, vermoed ik. In ieder geval zou ik de kat uit de boom kijken tijdens de eerste ronde. Er werd zoals verwacht gevlamd, maar bij het eerste putteke sloeg het noodlot toe. De fiets (althans de zadelpen) van STIJN BOOM BOOM BOGEARTS bezweek door mijn gewicht. Ik snap het ook nog altijd niet. Gelukkig stonden er ploeggenoten aan de kant met hun bolide. Eerst die van KaDee mogen lenen, maar toen die te klein bleek, vervangen door die van Steven. Dus 4 ronden gereden met 3 verschillende fietsen. Dat moeten de beentjes ook gevoeld hebben. Alles gegeven, maar het mocht niet zijn. GEEN TOP 10, maar wel een pracht van een 8kamp. Ik kijk tevreden terug en wil volgend jaar met meer frisse, getrainde mannen aan de start staan. Koen VD, Evert en Joris zet ik nu al terug op de lijst. Ze zullen wel geleerd hebben dat ze blessures beter vermijden.
@ Steven Augustijns en Jan ... proficiat met jullie mooie afsluiter!
@ Alle T-Fatters ... tot volgend jaar
Groeten

PS: Ik schrijf Sjouwke zo, maar de master himzelf (Paul VR) moet ons misschien maar weten zeggen wat de juiste schrijfwijze is. Hij is degene die me daar gedoopt heeft :-)

Pol de veteraan zei

Alles wat fonetisch een beetje op 'sjouwke' trekt is goed. De echte 'sjouwke'-kenner is echter Kris Herremans, enkel hij kan uitsluitsel brengen over de echt juiste schrijfwijze.
Groeten