zondag, oktober 21, 2012

Achtkamp #1km tijdrit

Achtkamp #1km tijdrit
1. Jan De Henau - 1:06'15
2. Paul Van Loon - 1:06'79
3. Wouter Van der Mast - 1:07'60
...
9. Koen Van Dijck - 1:10'53
18. Maarten Joris - 1:12'30
19. Alexander Appels - 1:12'31
42. Benny Nysen - 1:16'50
...
99. Stephan Cools - dns

5 opmerkingen:

Koenvd zei

We zijn er weer aan begonnen voor 6 weken. De eerste proef is de kortste maar misschien ook wel de lastigste. Hoe beginde daar aan? 1km tijdrijden?
Op voorhand wa opwarmen op de rollen voor de show (want alle toppers doen dat) en zenuwachtig aftellen tot het uwen toer is. Een beetje discusseren over hoe ge nu best den bocht aan moet snijden, en of ge moet uitbollen of remmen voor den bocht (tuurlijk niet remmen, maar vollen bak erdoor) Hopen dat het niet regent en dat de wind misschien ga liggen. De buienradar werd meermaals geconsulteerd.
Zien dat de ketting op het juiste blad licht en dan het startpodium op.
Samenvatting van de wedstrijd is volgens mij voor iedereen hetzelfde; Alles geven tot aan den bocht, zien da ge na den bocht niet stilvalt en dan sterven tot aan de meet.
Mijn eerste gevoel aan de meet was niet goed, maar mijn tijd was 2 sec. sneller dan vorige keer met als gevolg 9de plaats en de eerste top 10 plaats is binnen. Goed voor het vertrouwen.

Onze kopman presteerde zoals verwacht en won de proef. Maarten deed ongeveer even goed als vorig jaar maar won nu wel het onderling duel met gelegenheidsteamgenoot Alexander met 1 honderste.

Bedankt Bart voor de morele steun en 'teammanager' Simon voor de organisatie van de startaangelegenheden.

groeten

Maarten zei

Inderdaad hoe begint ge daaraan? Lullen, op de rollen, nog wat lullen, op de startplaats gaan staan, alles geven en terug lullen na 1min 12 sec en 30 honderdste!
Ni remmen in den bocht was ni afgesproken Koen. Heb ik daar weer wat seconden verloren? Ik weet het niet, maar de bocht goed pakken zit hem "all in the mind". Ik ben tevreden van mijn tijd. Ooit wil ik ook wel eens in de buurt komen van die 1min 10sec. Dus zullen we volgend jaar nog eens meedoen zeker. Eerst dit nog afwerken. Ik ben weer op achtervolgen aangewezen. Mijn ploegmakkers (en vooral 100% FATTER KVD) zijn weer in vorm.
Het kan soms op hondersten van seconden aankomen. Kijk naar vandaag. Ik heb er zin in.
Inderdaad merci voor de mensen rondom dit sterke team. We maken er weer 6 weken het beste van.

Groeten

Koen VV zei

Knappe start alvast van de Fatters; Proficiat

Alexander zei

Die honderste van een seconde was ploegtactiek. Zie da ge nu top 10 eindigt, Maarten. anders heb ik me voor niks ingehouden. ;) Op naar 200m en verspringen. Hopelijk dit jaar zonder blessures in de ploeg. Tot dan!

Jan De Henau zei

In navolging van verschillende politieke voorbeelden ging T-Fat nog maar eens een alliantie aan, dit keer met AOT. Het drievoudige kartel zal zeker en vast het vuur aan de schenen kunnen leggen van de andere favorieten en boezemt ondertussen al heel wat angst in zoals na te lezen valt op hun websites!
Kwestie van verruiming besloten we ook een paar vrouwen te overtuigen en jawel, samen met the Iron Ladies komen we aan een ploeg van 6 vrouwen sterk! Dat de 3 vrouwelijke Chedy’ers al maar beginnen te huiveren en te bibberen.
Na lang afwachten was hét moment dan eindelijk aangebroken! 1 Minuut waar alles in moet gebeuren en waar ook alles in kan foutgaan...stress ten top. Buienradar, wolkenradar, windfinder…niets werd aan het toeval overgelaten! Professionalisme ten top hebben we dit jaar ook een fantastische swanjeur met hopen achtkamp ervaring in onze gelederen, dé Simon.
Eerst aan de start was ‘achtkamp-newbie’ en ‘triathlon-ouwe-rot’ Eva. 1min26 later kwam ze over de streep…veel te kort zei ze, ik kwam net op gang! Dat belooft voor de 6.5km! In haar zog kwam Lotte over de meet gezoefd in 1min28. Jaja die youngsters, ze maken het de oude garde soms lastig! Lin finishte in 1m32 en won het onderlinge duel met Stefanie die aankwam in 1m35 en hard op haar stuur klopte. Even later nestelde Ann zich met 1m27 nog tussen Eva en Lotte en Bieke wrong zich nog tussen Lin en Stefanie met 1m34. De Chedy’ers staan momenteel zij aan zij in de top van het klassement maar zij kunnen alleen maar fietsen, geloof mij :o) Volgende week zullen onze dames hen een poepje later rieken.
Bij de AOT-Fat’ters (~Aotifat, heeft wel iets exotisch die naam) beet Alexander de spits af. In 1min12 klokte hij af en zette daarmee een goede richttijd neer. Slechts een fractie van een seconde trager dan vorig jaar maar nu wel met een lastige kopwind in de laatste rechte lijn. Benny reed bijna exact dezelfde tijd als vorig jaar (1m16) en houd zo zijn kansen op een goed eindklassement open. Agressieve zot Maarten (zie foto’s) maakte het spannend tot op de meet en klopte Alexander met 0,01 seconde, een leuke strijd binnen de strijd. Koen deed nog wat beter met zijn knappe 1m10 en verbeterde zo zijn kilometer besttijd. Eens curieus waar die gaat eindigen in het eindklassement! Zoals gewoonlijk rijden de toppers helemaal op het eind en met mijn overmoedig ego besloot ik mij ook bij deze aan te sluiten, kwestie van zeker dezelfde omstandigheden voorgeschoteld te krijgen. Paul reed weer een geweldige kilometer en finishte in 1:06:79. Hmmmm, toch wel een sterke tijd dacht ik vanop het startpodium. 3,2,1, en gaaaaan. Alles ging goed behalve den bocht, veeel te veel ‘bommastyle’ en de benen wilden mijn enthousiasme ook niet volgen maar dat zal zo wel bij iedereen geweest zijn vermoed ik. 1:06:15 was het verdict. Mijn eerste achtkamp overwinning is een feit! Zalig! Nog even een dikke proficiat aan de jr. Mathias Vertessen, djeeezes wat een kilometer! Met plezier geeft ik mijn medaille af aan hem maar mijn puntenaantal wil ik toch graag behouden :o)
AOT-Fat op de tweede plaats in het ploegenklassement op een zucht van Chedy, wie had dat gedacht? Ik kijk al met spanning uit naar volgende zondag, dan gaat het gebeuren, dé cruciale achtkampproeven. Wie deze overleeft, heeft al meer dan half gewonnen! Tot zondag teammates en mate-innen!