zondag, oktober 28, 2012

MTB De Mosten #vdn

MTB De Mosten #vdn
-40 jarigen
1. Danny Sleeckx
2. Kris Driessens
3. Eric Klaasen
...
13. Steven Krijnen
20. Bart Anthonissen
21. Stijn Bogaerts
22. Dirk Van Dyck
28. Roland Schouwenaers
...
30. Joost Van Gils

+40 jarigen
1. Jan Pieter Leemans
2. Marc Bulteel
3. Wijnand De Bruyn
...
6. Peter Willemsen
11. Patrick Paelinckx
...
28. Peter Brosens

8 opmerkingen:

29Bart zei

Ik keek er al een hele week naar uit, maar mijn gezondheid wou niet mee. Woensdag met de fiets van BDO naar huis gereden in de hoop dat alles wat los zou komen. Niet echt gelukt, maar tegen zondag was het al veel beter.

's Morgens snel naar Loenhout en dan naar De Mosten. Gelukkig maande Kris Steven aan om wat trager te rijden, want de snelheid ging al vlotjes tegen en over de 30.

Bij de inschrijving zagen we ook Dirk en Roland zodat we met 6 gingen starten. Dirk zei ons dat hij wel goed zat. Zijn wiel en dat van Stijn ging ik proberen te houden. Na de start was het moeilijk inschatten waar iedereen zat. Ik ging er al vanuit dat Kris en Dirk vooraan zouden zitten, maar waar Steven en Stijn zouden zijn was gokken. Steven kwam er al snel over en zijn groot wiel was voor mij niet te houden.

Dirk zag ik in de verte wel rijden en bij het ingaan van de derde ronde zat ik achter dat bmx-wieltje. Wieltje zuigen tot de aankomst? Nee, dat kon ik niet maken. Even doortrekken en ja hoor, hij en Stijn moesten lossen.

Consolideren nu, want met die mannen de laatste ronde ingaan kan gevaarlijk zijn. Doortrekken op mijn goede stukken, temporiseren op de andere, geen fouten maken en dan mochten ze niet terugkomen. Dat lukte gelukkig en als derde FATter over de meet.

Daarmee is natuurlijk ook alles gezegd, derde FATter, want het was meer een wedstrijd in een wedstrijd dan wat anders voor mij.

Bedankt voor de supporters Rob, Benny, Rune, Robbe en Bo! Patrick en Peter, ook bedankt en een knappe prestatie in de andere wedstrijd!

Robke zei

Proficiat aan alle Fatters en natuurlijk aan de Kadee met zen welverdiende 2e podiumplaats. Verschillende wedstrijden in wedstrijden gezien waarbij het eergevoel ongekende hoogtes kende. FAT is goe bezig mijn gedacht!

Grtz,
Muiske

Maarten zei

Mooi om lezen dat vele Fatters aan 't genieten zijn! Dikke proficiat aan allen en vooral ONZE KaDee :-)

Anoniem zei

De voorbije jaren had ik nog niet vaak met een deftige conditie aan de start gestaan in de Mosten. De voorbije weken had ik nog een aantal keren op de fiets gezeten en het technische parcours ligt me helemaal, dus ja, ik zag het wel zitten. Net voor de wedstrijd ben je dan gewoonlijk wel de enige, grappig vind ik dat.

Dankzij een goede startpositie kon ik mee vooraan de eerste bochten induiken. Plezant natuurlijk dat je na 1 ronde in een mooie positie zit, maar wel vervelend dat je dan al choco zit. Een voor een kwamen ze me voorbij en het duurde lang vooraleer ik terug kon verdapperen. Toen Bart en kort daarna Stijn erover kwamen, zag ik dat ze bleven hangen. Dat gaf me moed om terug te vechten maar ik kreeg het gaatje niet meer dicht.

Op een zakdoek finishen van deze twee lijkt me nochtans geen schande, eerder een eer. Ik had eerlijk gezegd wel gehoopt om meer in het midden van het pak te eindigen, eerder dan deze of gene Fat'er te kloppen, maar dat zal voor de volgende keer zijn.
Kris is Kris, maar Steven vond ik supersterk. Roland zat op mijn vraag na 1 jaar nog eens op de mtb, en dat was geen cadeau op dit parcours. Ik verwacht bij de start van het wegseizoen een gelijkaardige uitnodiging te ontvangen.

gr Dirk

29Bart zei

Natuurlijk was supporter Philip er ook, volgende keer nen helm opzetten Philip en je kan meedoen! :-)

KaDee zei

Naast de Steven tegen 30km/h naar ginder...het ging voor gene meter. Ook tijdens de verkenningsrondjes verliep het allemaal nogal stroef. Tijdens de start toch niet getwijfeld en van rij twee (voorbij Dirk) bij de kop de eerste bocht in. Bij aanvang van ronde 2 hadden we met drie een kleine kloof. In de zandstroken zag ik vanuit derde positie dat Danny S (uiteindelijke winnaar) stilaan wegreed. Omdat wij benen nog akltijd niet super aanvoelden, besloot ik nog even in het wiel te blijven zitten van Tom V. Jammerlijk viel deze even later waardoor we beide tegen de grond gingen en een 5-tal ons terug passeerden. Onder impuls van Tom V konden we de meesten terug remonteren. Ik was nog steeds gedoemd in het wiel te volgen. In de voorlaatste ronde hingen we nog met z'n drieën samen. Koploper Danny zagen we toen al lang niet meer rijden. Bij aanvang van de laatste ronde voerde Eric K (naar 't schijnt gekend van de boerenkoers) het tempo op waardoor Tom moest lossen. In de aanloop naar de zandstroken trok ik nog even mijn laatste cartouche open. Ver achter de winnaar en met nummer drie in 't wiel kon ik toch als tweede finishen. Tervreden want meer zat er zeker niet in vandaag. Plezant dat we nog eens met nen hoop aan de start en mert nog meer aan de toog stonden. Plezant parcours en goede organisatie. Een aanrader voor meerdere FATters volgend jaar.

piet zei

Vraag was of ik deze MTB cross al wa dieper kon gaan. Na 3 ronden mee te gaan met de 5 koplopers en waar dan normaal den turbo aanslaagd voelde ik hem toch sputteren. Maar kon toch nog tempo hoog houden waardoor ik stilletjes wegreed van Eric VS. Het groepje van 5 moest ik wel laten rijden. Voel wel bij elke wedstrijd dat de motor wa langer in het rood kan. De dag kleurde in ieder geval wel mooi grijs !! Proficiat aan allen op en naast het podium !!

Duffy zei

merci voor de verslagen ook. Plezant om het verloop te kunnen lezen. Net of ik er zelf bij was. Dat zal binnenkort ook het geval zijn. Als supporter of als deelnemer wie zal het zeggen ?