zondag, oktober 28, 2012

Marathon Etten-Leur

Marathon Etten-Leur
1. Patrick Kwist - 2u29'12
2. Kas van Veen - 2u35'31
3. Geert Steenmans - 2u39'38
...
107. Jan Van Looveren - 3u29'09
...
279. Enzo Talamini - 4u59'21

4 opmerkingen:

Jan VL zei

De marathon! Dit staat al ongeveer 15 jaar onderaan mijn to do lijstje. Deze zomer heb ik besloten om het eens helemaal bovenaan te zetten.

De voorbereiding is vrij vlot verlopen. In het begin (juli) had ik vrij veel last van stijve spieren (vooral kuiten) na het lopen. Later had ik daar geen last meer van.
In augustus/september begon mijn linkerknie (daar waar nog maar nen halve meniscus inzit) tijdens de lange duurlopen soms stevig te steken. Sinds eind september heb ik daar, raar maar waar, ook geen last meer van.
Sinds vorige week is er op onverklaarbare wijze iets in men linkerlies gekropen. Hopelijk speelt me dit niet te veel parten tijdens de marathon…

28/10/2012: ± 8°C, vrij zonnig, vrij goei weer om te lopen. Ik had me voorgenomen om rond hartslag 150 te lopen, om na 30 km te zien of ik nog wat over had om te versnellen. 3h30min leek me haalbaar.

Na de start vrij rustig begonnen, na een drietal km was het pak uit elkaar getrokken en was het gemakkelijker om het eigen tempo te lopen. Het gevoel zat goed, behalve dat ik mijn linker quadriceps reeds voelde trekken! Ik heb er niet te veel aandacht aan besteed en gewoon blijven lopen. Na een zestal km begon ik het al een beetje saai te vinden: lopen, doseren en weten dat nog 35 km is…
Gelukkig stond er vlak voor de 10km een heel peloton Loenhoutse cyclocrossers luidkeels te supporteren! Dat geeft toch altijd weer extra energie!
Ondertussen regelmatig eten en drinken en eindelijk komt het einde van ronde 1 in zicht, in het centrum van Etten-Leur. Fanfares, percussie, wat nen adrenalinestoot! Halfweg keer ik op 1h45, vrijwel perfect op schema. De hartslag situeert zich momenteel rond de 160, het gaat nog goed, dus blijf ik dit tempo aanhouden. Na 25km is het tijd om de drinkbus te vullen en hervat ik tegen een iets hogere hartslag. Na km 30 lig ik blijkbaar 2 min achter op schema?! Hoog tijd dus om het tempo verder op te drijven. Ondertussen staat de rest van de familie ook ettelijke keren naast de kant. Dat doet ook weer zoveel deugd! De laatste 6km haal ik echt het onderste uit de kan en haal ik nog behoorlijk veel volk in. De laatste km! De pijn van het diepgaan en de euforie van het bijna arriveren, jongens wat liggen hemel en hel dicht bij elkaar! Ik kan het niet laten om de laatste 200m nog te sprinten (of wat er op dat moment voor zou moeten doorgaan), nog twee man in te halen en te eindigen in 3h29min09sec! Heel content, doel bereikt, maar ik heb er echt wel alles voor moeten geven.
Besluit: Goed voor ene keer, ... maar je weet maar nooit :-)

Jan VL

KaDee zei

Puik werk, Jan! Altijd groot respect voor de mannen van de lange asem! En nu de Hel?

Koen VV zei

Knappe prestatie Jan! Tussen al de lijken aan de finish huppelde je nog vlot binnen!

Jan VL zei

Inderdaad, de volgende uitdaging wordt de Hel!