zondag, augustus 25, 2013

1/2 triatlon Deinze

1/2 triatlon Deinze


1. Oil Service - 3u47'36
2. Frederik Van Lierde - 3u47'51
3. Bart Colpaert - 3u 52'10
...
172. Roland Schouwenaars- 5u06'30
181. Dirk Van Dijck - 5u08'59
...
288. Laurenz Muelheims - 6u34'21

Schouwke had naar verluid mechanische problemen tijdens het fietsen en Dirk zag af als de beesten tijdens het lopen, maar ze hebben toch maar mooi, en in een fraaie tijd de eindmeet gehaald. Toppie!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ergens vorig jaar heb ik, samen met Roland, plannen gemaakt om aan een halve triatlon deel te nemen. Na enkele kwarts wilde ik weten of het langere werk op mijn lijf geschreven was? Meer doseren, minder diep/snel gaan??
Vanaf januari zou ik stilaan beginnen trainen, maar niet meer dan andere jaren. Het cafevoetbalseizoen moest eerst afgewerkt worden.
Pas op 1 mei (een beetje laat, ik weet het. Maar geen stress, ik hoefde immers niet te winnen, ik wilde finishen) ben ik aan een strakker trainingsregime begonnen: 2x week fietsen, 2x lopen, 1x zwemmen en daarbij vaak een ATB-cross (= totaal 8 à 10u) Gestimuleerd door de ATB waren de fietsbenen snel op niveau. Het lopen bouwde ik bewust heel traag op om blessures te vermijden. Doel 1 was namelijk FIT aan de start te verschijnen. De zwemtrainingen verliepen met horten en stoten. Door omstandigheden (oa snijwonde op de knie) kwam er van zwemmen niks in huis. 2 weken voor de Lollepotters ben ik opnieuw begonnen en heb sindsdien elke week gezwommen, vaak ook buiten (in de Mosten). Doch, mijn zwembeurt op de sterke peer gaf me vertrouwen dat het goed zou komen.
De laatste dagen en vooral de dag ervoor begon de druk toe te nemen. De wedstrijd moest snel komen.
Doel 1 was gelukt, doel 2 was: niet te ver boven de 5u uitkomen dwz 35min zwemmen + 35 km/u fietsen en 1u50 lopen, vooral dat laatste was optimistisch, zo bleek ook.
Het zwemmen verliep zoals verhoopt. De klok gaf 35min toen ik daar passeerde. Roland heb ik niet meer gezien, dju. In de 1e van 4 ronden fietsen ging het goed vooruit en kon wat opschuiven. Toch kwamen er ook regelmatig snellere mannen over, vaak met een supersonische fiets. Na die 22km stonden Ann en de kids op de grote Markt uitbundig te supporteren. Ge wordt er op dat moment gewoon week van. In de 2e ronde moest ik al boksen en voelde ik de hamstrings trekken. Dan kwam er iemand over die daarvoor nog "in mijne weg reed". Hij pakt het rustiger maar uiteindelijk toch sneller aan, dacht ik toen. Hem heb ik tot op het einde gevolgd. We kwamen uit op precies 35km/u (op mijnen teller). Voila dat was het plezante gedeelte. Nu kon de echte pret beginnen?!
De eerste kilometers van het lopen deden mijn bilspieren pijn! Nochtans de laatste weken zeker 3 keer! met mijn opzetstuur een grote rit gaan doen. Veel te weinig dus. Na 1 ronde van 7 km kwam ik door op 36/37min. Dat was het tempo dat ik graag had uitgehouden tot op de meet. Toen wist ik al dat dat niet mogelijk zou zijn. Voor mij zag ik Roland lopen. Hij liep niet ver voor mij uit. Dat was niet normaal, daar moest iets gebeurd zijn..bleek ook achteraf. De 2e ronde begon de vermoeidheid op te zetten en deed ik er ca 39 min over. Roland liep precies hetzelfde tempo want hem passeerde ik op hetzelfde punt, voor de neus van onze supporters (ook Philip, Ilse en Cedrik waren gearriveerd, merci nog eens). De 3e ronde was afzien. Blijven lopen (nog 10km/u) en die meet halen.
Een kwartier na de aankomst moest ik nog steeds gaan zitten. Ik had mijn peren gezien. Echt genieten kon ik op dat moment niet. Nu ben ik trots en voldaan.
Merci nog aan het thuisfront voor de steun, aan Roland om mee naar deze dag toe te leven en aan de ervaren FATers voor hun tips.
gr Dirk

Koen VV zei

Knappe uitslag mannen, Proficiat!!

Kavee zei

Inderdaad, knappe prestatie mannen!!
Plannen maken is één ding ze uitvoeren is het zwaarste maar meestal ook het plezantste!! Hopelijk zijn jullie vertrokken nu voor nog een hele reeks uitdagingen van korte en lange afstand.
Proficiat!

Anoniem zei

Sjieken bal Dirk en Schouwke! Nu nog een podium op ATB volgende week, en je kan de winterrust in

Wim

Jan De Henau zei

Amai den Dirk, hij heeft de microbe te pakken precies hij met mij in bed heeft gelegen op de LCMT :o) Ik vond al dat hij verdomd snel was op de lollepotters! Sjikken Bal Dirk, blijven gaan, ge hebt talent als ge dit nu al kunt!