zondag, oktober 27, 2013

Achtkamp #2

Achtkamp #2
200meter - dames
1. Eline Pinter - 27'78
2. Ann Devalckeneer - 29'27
3. Romi Snijders - 29'81
...
10. Katrien Kegels - 32'42
...
20. Stefanie Van Passen - afw

Verspringen - dames
1. Eline Pinter - 4m50
2. Loeka Snijders - 4m19
3. Ann Devalckeneer - 4m15
...
11. Katrien Kegels - 3m63
...
20. Stefanie Van Passen - afw

Tussenstand - dames
1. Eline Pinter - 6ptn
2. Ann Devalckeneer - 12ptn
3. Wendy Vermeiren - 15ptn
...
12. Katrien Kegels - 34ptn
...
19. Sofie Lemmens - 67ptn

200meter - seniors
1. Joren Hendrikx - 22'29
2. Sam Leyssens - 23'06
3. Stefan Van Aelst - 24'06
...
11. Koen Van Dijck - 24'88
24. Maarten Joris - 25'89
84. Bart Anthonissen - 35'91
...
85. Ruud Van Ranst - afw

Verspringen - seniors
1. Joren Hendrikx - 6m84
2. Joachim Naulaerts - 6m13
3. Sam Leyssens - 5m95
...
12. Maarten Joris - 5m40
19. Koen Van Dijck - 5m09
83. Bart Anthonissen - 3m05
...
85. Steven Stragier - afw

Tussenstand - seniors
1. Wouter Vander Mast - 13ptn
2. Joren Hendrikx - 14ptn
3. Stefan Van Aelst - 17ptn
...
8. Koen Van Dijck - 38ptn
14. Maarten Joris - 53ptn
72. Bart Anthonissen - 204ptn
...
88. Pieter 't Hart - 269ptn


7 opmerkingen:

Bart zei

Wat een slechte voormiddag. Ik denk dat ik nog nooit zo' goeie benen heb gehad, maar als je dan die tijd ziet voor de 200m? Dan ga je je vragen stellen uiteraard.

Zoals gezegd, waren mijn benen zo goed, maar toen ik Paul Van Riel om een tip ging vragen voor Katrien, zei hij dat we absoluut met spikes moesten starten. Dju, dat hebben wij natuurlijk niet. Ach, ik had goeie benen weet je wel, ook zonder die spikes zou ik wel een toptijd lopen.

Maar de start was gewoon catastrofaal. Vanaf het startschot plaatste ik al mijn pk's op het tarmac. In plaats van vooruit te gaan, ging ik van links naar rechts, gelukkig nog binnen de kegels (anders werd ik gediskwalificeerd). Het lukte maar niet om met mijn slippende schoenen vat te krijgen op de ondergrond. Ik ging als het ware driftend door de bocht. En ja, wat doe je dan. Toen ik éénmaal uit de bocht kwam, was het kalf al verdronken. Eindelijk kon ik mijn power overbrengen en ging ik met mijn superbenen als een speer. Had men mijn laatste 60meter genomen, had ik gemakkelijk - met twee vingers in de neus - een toptien plaats gelopen, nu is het een teleurstellende voorlaatste plaats.

Daarvoor was het doel van het verspringen om geen nul-sprong te hebben, heel tevreden van deze prestatie want het doel is gelukt! Waarom dat doel? Verspringen is heel blessuregevoelig en zoals al eerder gezegd, ik had echte superbenen voor de 200m...

Volgende week eens naar de schoenenwinkel voor spikes voor Katrien, want zij heeft wel aanleg voor dit alles!

Mijn ploegmaats lieten zich vandaag weer van hun beste kant zien, met ware topprestaties! Knap gedaan gasten!

KaDee zei

Tips moet je op voorhand vragen! Ik heb nog een koppel spikes in de kast staan maar daar had je natuurlijk weinig aan! Als Koen na deze zondag niet gekwetst is, ziet het er naar uit dat we twee FATters bij de top10 in de eindstand gaan krijgen. Goe bezig mannen. Doe zo voort!! Tip voor de tijdrit: Kom op tijd aan de start want de klok tikt onverbiddelijk verder:)!

Koenvd zei

Met een bang hartje afgezakt naar de atletiekpiste gisteren. Aan het verspringen heb ik niet zo'n goei herinneringen. Heelhuids terug naar huis kunnen gaan, is het belangrijkste.
Ik had al wel twee verspring-trainingen overleefd, dus vandaag moest het ook wel lukken.
De aanloop zat goed gisteren, 3 keer goed aan de balk uitgekomen, maar onbewust spring ik toch met een rem op. Normaal moet ik 5,50m aan kunnen, maar dat zat er gisteren niet in.
Daarna kwam de 200m, in het verleden al mijn beste proef, dus hier had ik meer vertrouwen in. Bart door het gebrek aan spikes zijn pk's niet kwijt op het gladde parcours, en patineerde bijna den bocht uit. Maarten, met zijn splinternieuwe spierwitte spikes, liep netjes onder de 26 sec.
Mijn doel was proberen nog een secondje sneller te doen, nl. onder de 25 sec. lopen (zoals de echte atletiekers).
De 200m is in mijn ogen de gemakkelijkste proef. Verstand op nul en zo hard mogelijk lopen. Geen tactiek, niet doseren, gewoon efkes alles geven en dan maar zien waar ge uitkomt. Gisteren kwam ik juist onder de 25sec. uit.
Mijnen dag was geslaagd. Geen blessures en mijn plaats in de top tien kunnen handhaven. Den achtkamp kan nu echt beginnen.

Voor de mensen die zich afvragen, waarom al die moeite doen en heel de voormiddag van huis te zijn om grofweg 15 m te springen en daarna (maar)200m te lopen. Ik kan u verzekeren mijn benen voelden 's avonds aan alsof ik ne marathon had gelopen maar de voldoening was ook van dezelfde orde.

tot volgende week

Bart zei

Voor die voldoening moest ik gisteren toch nog wel 60km fietsen...

Maar inderdaad, vorige week had ik dat ook na één km.

Piet zei

Goe bezig allemaal !!

NO PAIN NO GAIN !!

Anoniem zei

2 man in de top 10 zou knap zijn

Pieter

Unknown zei

31cm verder springen en 7 punten winnen op Koen, 1 sec trager lopen en 12 punten verliezen op Koen! Achtkamp ... 't zit hem allemaal in een klein hoekske.
Zondag GAS open op de 6.5 km tijdrit en deze keer met vaste klikpedalen :-)