zondag, juni 20, 2010

Mont Ventoux

Mont Ventoux # De 20 snelste tijden
1. Ronald Beckers - 1u13'48
2. Pieter Dauwen - 1u19'04
3. Tom Claes - 1u26'25
...
6. Steven Bogaerts - 1u26'34
...
20. Erik Van Oevelen - 1u34'46

Knappe tijd Steven!!!!

3 opmerkingen:

Steven B zei

Doelstelling 2 voor 2010 : 6x de ventoux op in 12 uur

Mijnen eerste klim doe ik langs Sault, omdat onze verblijfplaats daar vlakbij ligt, wat veruit de gemakkelijkste is. Eens aan de start gekomen is er goei en slecht nieuws, slecht nieuws : rugzakken (waar mijn eten en drinken in zit en warme kleren) zijn niet boven geraakt omwille van te hevige wind, dat belooft. Goei nieuws: Toon Claes (mederecordhouder met 10 beklimmingen in 24 uur) staat hier ook aan de start met 3 'helpers'. Ik heb niet meer te doen dan deze mannen hun wiel leeg te zuigen. Zo gezegd, zo gedaan, vlotjes naar boven tot Chalet Renard. Maar dan, zulke wind, nog nooit meegemaakt, heb je hem vanachter blaast hij je de berg op, na nen bocht met wind op kop stompen om 7 per uur te rijden. Boven aangekomen wordt er letterlijk en figuurlijk ene van Toons knechten van zenne fiets geblazen, dus ene minder. Afdaling gebeurt naar Malaucene, hier kunt ge serieuze snelheden halen, maar omdat ik nog aant nabibberen ben durf ik toch niet boven de 85 te gaan en de vogels zijn gaan vliegen.
Beneden aangekomen op 1uur 50, dus voor op schema. Langs malaucene naar boven is al een stuk lastiger, maar heb toch een goei tempo. Chalet Liotart in zicht, nog 5 km tot de top, organisatie besluit echter het spel stil te leggen wegens te felle wind boven.
Ik moet echter naar Bedoin zien te geraken, enige weg is over de Madeleine, stelt niet zoveel voor. Om 2 uur krijgen we het nieuws dat de top terug open is, voor de 'fun' langs bedoin omhoog met Joske (vrints) en nogmaals langs malaucene, maar ja, het is allemaal niet meer met de volle overtuiging.
Spijtig maar helaas, als je de reus van de provence kwaad maakt door er met 2000 op te rijden ...

KaDee zei

Sterke werk Steven! Dat je weet dat er veel toeristen moeite hebben om 1 keer bover te raken! Ik ben er ooit ook 2x langs Bedoin opgereden met een tijd van 1h28m. Voor mij was die 21km eigelijk te lang. Blijkbaar ben jij een echte klimgeit! Volgens mij ben je zowat in de form van je leven, oogsten is de boodschap. Suc6.

Anoniem zei

amai straffe kost. proficiat
RS