zaterdag, september 24, 2011

MTB Nottebohm

MTB Nottebohm #+40j
1. Peter Willemsen
2. Geert Wouters
3. Marc Bevers
...
25. Hugo Konings - DNF

Knappe prestatie van Peter. Deze keer was hij de snelste in de spurt! Proficiat!

MTB Nottebohm #-40j
1. Vincent Meyvis
2. Kris Driessens
3. Kris Herremans
...
11. Bart Anthonissen
12. Stijn Bogaerts
...
36. Gunther Degryse

Kris mag zich een jaar lang MTB kampioen van Brecht noemen!

4 opmerkingen:

KaDee zei

Op algemeen verzoek van de Maarten...een kort relaas van `t weekend. Na lang twijfelen toch op het laatste moment zaterdag toch maar afgezakt naar Nottebohm. Mijn kopstart (wederom) gemist doordat ik uit mij pedaal schoot. Toch nog voorin de belangrijke eerste bocht door. De pees werd er van minuut één serieus opgelegd door oa Tom de Meyer. Na een halve toer hadden we met drieën toch al een klein kloofje tot ik Tom zich verslikte in een beekje. Ik kon niet meer ontwijken en daar lag ik. Terug vertrokken rond de zevende plaats maar kon al snel terug aansluiten bij de kogroep. Toch was er ondertussen enen vanonder gemuist. Na een tweede val van Tom bleven we nog met 4 over in de achtervolging op een bere sterke leider. Mijn steentje bijgedragen aan de achtervolging maar we kwamen geen cm dichter. We zouden met z'n vieren strijden om de tweede plaats en ik met Jelle Lambrechts om de titel 'MTB kampioen van Brecht'. Ik voelde me goed en ben een vierhondtal meter voor de finish naar voor geschoten om deze plek niet meer af te staan. Kris Herremans deed ik de laatste rechte lijn nog een poging me te verrassen met zijn eindspurt maar ook zijn vat was leeg na deze snelle westrijd (30km/h gemid). Dus het maximale er uit gehaald want tegen de verdiende winnaar Vincent Meyvis was vandaag niemand opgewassen. Nog even afgesloten met een terraske tesamen met mijn trouwste supporters en tofste concurrenten. Daarna naar huis met kampioenebloemen onder de arm voor 't vrouwke...(kwam goed uit want ik had op zondag ook nog een wedstrijd geboekt)

Bart Cannondale zei

Voor de Maarten, speciaal een verslag, maar wel van een wedstrijd die ik in een 'fout' tenueke reed. Sponsorverplichtingen en enige moraliteit winnen het soms van de FAT-overtuiging...
Tijdens de ATBcrossen had ik nooit het voorrecht om vooraan te kunnen starten, maar nu kon ik me nog net op de eerste rij wringen. Van bij het startsein alles op alles en ik draaide als derde de eerste bochten aan... Hola, wat is me dat hier... Das geht gut! Jan Geerts laat op het tweede langere stuk een gat vallen en ik kan me niet houden. De adrenaline gaat als een gek tekeer en ik rij naar het wiel. Niet voor lang echter, nog geen ronde ver en mijn motor al opgeblazen... Nog wat proberen aan te pikken bij Kris H en Jelle L en later ook nog eens bij nen andere maar zonder resultaat. Het was al gedaan en we moesten nog 5 rondes afleggen. Stijn B en zijn groepje volgden op een mooie afstand en ik probeerde het tempo er in te houden om die 3 toch voor te blijven.
Op twee rondes van het einde was het echter op, ze waren te dicht genaderd en ik besloot me in te laten lopen.
Hier lag het tempo ook heel strak en zelfs een demarrage was er eigenlijk geen... Pff, dan maar proberen sprinten. Maar zover kwam het niet, krabben om Stijn voor te blijven was al wat er nog inzat.
KaDee reed dan weer een knal van een wedstrijd en werd Brechts MTB kampioen.
Peter reed eens een fatsoenlijke spurt en won heel mooi! Proficiat kampioenen!

Maarten zei

Bedankt mannen! Leuk om te lezen :-)

Piet zei

In de opwarming had ik al gezien dat het mijn parkoer nie was, veel te lange stukken en geen moeilijke bochten.kwam er nog bij dat mijn vering nie werkte en ook nie bovenaan bleef staan, dus de goesting was ver te zoeken!! Omdat na de start de 2 kortste bochten van het parkoer kwamen toch even snel gestart om uit de opstroping te blijven. Had mij voorgenomen om de boel wat af te zien en kijken waar het schip strand.Maar aangezien het tempo nie echt de hoogte in ging kon ik redelijk rustig mee peddelen. Halverwege dan toch maar een plan maken van hoe ik het straks moet gaan aanpakken want ondertussen waren we met 5 koplopers. Er moesten wa tempo wisselingen komen anders rijden we met 5 naar de meet. Al eens vesnelt en terug rustig, andere deden ook al eens mee. en had al gezien dat er al paar problemen kregen. Ondertussen waren we al 2 man kwijt met lekke band. Dus het begon er al goed uit te zien en podium zat er al in.Dan de laatste ronde.
Plan was van voor het bergje aan kop te komen en fors door te gaan. voor de bocht even op adem komen en vollebak de laatste rechte lijn te spurtte. De bloemen waren binnen !!