woensdag, september 07, 2011

Zwintriatlon Knokke

Zwintriatlon Knokke (1500-40-10)
1. Bart Aernouts - 1u52'50
2. Frederik Van Lierde - 1u54'38
3. Simon De Cuyper - 1u55'13
...
98. Koen Van Velthoven - 2u25'57
...
775. Kurt Dujardyn - 4u35'57

Naar bijna jaarlijkse gewoonte trok ook dit jaar Koen naar de Zwintriatlon in Knokke en met wat voor resultaat! Mooi! Weeral een Achtkampkandidaat erbij voor T-FAT!

1 opmerking:

Koen VV zei

Rukwinden tot 90 km/u aan de kust voorspelde de weerman en deze keer had hij het bij het rechte eind. Aan de start had ik al gemerkt dat het 1ste deel van het fietsen wind mee was en de laatste 25 km wind tegen...
Om 13 voor 2 de start van de vrouwen, Jolien Lewyllie (185) kwam als eerste uit het water met anderhalve minuut voorsprong op Sofie Goos; dan de mannen pro's alwaar Stijn Noens samen met Bart Aernouts uit het water kwam met 1 minuut achterstand op Willem Brems.
Genoeg toeschouwer gespeeld want nu was het aan mij om naar de start te gaan; doel dit jaar was top 100 (vorig jaar 137) al zou ik wel uit m'n pijp moeten komen want in 2010 was ik 3 minuten te traag voor die top 100.
Het zwemmen verliep goed de 1ste 500m, dan kwam ik aan het keerpunt en daar haalde we de laatsten van de vorige wave in. De laatste 500 m was een gewriemel tussen tragere zwemmers met af en toe een slag in 't gezicht tot gevolg, rustig blijven was de boodschap en zo snel mogelijk uit het water. Tijd na het zwemmen 18'07" enkele seconden trager dan vorig jaar (maar volgens mij lag het keerpunt enkele meters verder).
Na een slechte wissel waarbij m'n wetsuit niet over de chip wou de fiets op. Direct wind mee en gas open! De 1ste 20 km meestal de wind in de zij of schuin achter, na het keerpunt in Cadzand begon de pret. Nu zat de wind recht op kop of schuin van voor, stoempen dus... Ik probeerde zo veel mogelijk om op souplesse te rijden om me niet helemaal op te blazen. Na 45 km aangekomen en de benen voelden nog redelijk goed. Vlug m'n fluo loopschoenen aan en vol aan de bak. Het lopen ging verrassend goed. Ik denk dat er mij geen 5 voorbijgelopen zijn, terwijl ik maar vroeger gestartte deelnemers inhaalde (vele hadden zich blijkbaar opgeblazen bij het fietsen). We moesten 2 ronde lopen en ik had al vlug gezien dat er nog 2 van mijn wave niet zover voor mij liepen. De laatste 2 km kon ik nog versnellen en die 2 mannen inhalen, dit was nodig want uiteindelijk 98ste. M'n looptijd was een minuut sneller dan vorig jaar, het fietsen 4 minuten trager. Volgende jaar een paar keer met de Fili en de Ken gaan trainen en dan rijd ik die minuten er wel weer af ;).
Kortom dik tevreden huiswaarts gekeerd; dank aan de supporters Dries en Kurt R. Hopelijk volgend jaar nog enkele fatters aan de start! Extra motivatie : Knokke is bij mijn weten de enige triathlon waar je in de zone na de finish naast appelsienen, bananen en watermeloen ook bier van 't vat krijgt!!