zondag, september 18, 2011

MTB Retie #atbcross.com

MTB Retie #atbcross.com (handicaprace - zie website, clubinfo, Retie)
1. Steve Krijnen
2. Jeroen De Smedt
3. Johan Verrijt
...
6. Bart Anthonissen
8. Kris Driessens
20. Dirk Van Dyck
...
33. Danny Schroyen - DNF

Speciaal concept en met de bedoeling dat de besten uiteindelijk podium rijden. Door de tussentijd, zo'n 5 sec per deelnemer, en de iets langere aanvangsfase een hels karwei. Daarom dat Kris Bart net niet te pakken had en Steve (die helemaal vooraan mocht starten) won!

2 opmerkingen:

Bart Cannondale zei

Handicaprace - het reglement is duidelijk. De twee beste resultaten van het seizoen tellen mee. Ne keer 4de en 10de in twee wedstrijden waar weinig volk was, resultaat, helemaal achteraan starten. Kris H stond net achter mij, KaDee niet veel verder. Voor mij stonden Pierlala (helemaal vooraan) en Dirk (ergens in het midden). Om de 5 seconden mocht er iemand vertrekken, maar je reed niet telkens vanaf de meet. Iedereen stond op een lange rij en je bleef op die plaats staan.
Starten als een speer, om in het wiel van de voorligger te geraken. Dat sloeg echter tegen, want het afgetrainde manneke voor mij reed van me weg. Toch maar blijven gassen en Kris H kwam me voorbij. Hem mocht ik niet laten schieten. Wagonneke aangepikt en blijven gaan. Snel dat het ging. Toen we het groepje van Dirk naderde, maakte ik de actie van mijn leven. Ik schoot de groep voorbij en draaide net voor de singletrack als tweede. Dirk was onder de indruk (zei hij achteraf), Kris H vloekte. Het was niet om weg te rijden, gewoon om op een zuinige manier even te kunnen recupereren.
Kris H kwam er snel terug over en terug aanpikken. Maar hij ging snoeihard waardoor ik halfweg moest lossen. Ik kon gelukkig nog een strak tempo houden en zag even verder dat hij niet meer wegreed. Even tanden buiten en hopla, terug in het wiel. Op twee rondes van het einde namen we nog iemand mee op sleeptouw. Demareert hij toch niet in de laatste ronde zeker, wij konden niet meer en in een spurt van stervende zwanen bleef Kris H me voor. KaDee was inmiddels tot op een zucht van mijn groot achterwiel gestrand. Gelukkig heb ik niet teveel omgekeken, want het scheelde niet veel.
Niet het mooiste ATBcrossparcours, maar het was weer wel heel leuk!

Bart Cannondale zei

Misschien nog even het klassement (top 15):
B - Klasse 2011

PlaatsNummerNaam

1 248 Smeyers Brent
2 45 Heijlen Giovanni
3 195 Herremans Kris
4 139 Driessens Kris
5 32 Franck Rudy

6 200 Greeven Kevin
7 34 Van Steenbergen Ludo
8 25 Rutten Walter
9 243 Klaassen Erik
10 184 Lambregts Mike

11 24 Bartels Victor
12 137 Van Dyck Dirk
13 125 Bertels Hans
14 138 Anthonissen Bart
15 40 Ceustermans Patrick