zondag, november 28, 2010

Achtkamp # eindstand

Achtkamp # tussenstand - seniors
1. Jan De Henau - 71ptn
2. Dave Frans - 84ptn
3. Lander Dircken - 104ptn
...
15. Koen Van Dijck - 211ptn
19. Maarten Joris - 228ptn
...
84. Bart Van Rossum - 684ptn

Achtkamp # tussenstand - veteranen
1. Paul Van Riel - 23ptn
2. Peter Willemsen - 39ptn
3. Werner Vertessen - 44ptn
...
21. Witte Devalckeneer - 162ptn

Amai, wat een finale moet het daar in Brasschaat zijn geweest. De Raket die zich naar een prachtige 16de stek rijdt in de veldrit, Koen een beetje verder naar de 25ste. Jan De Henau als winnaar van een spannende finale.
Maarten verbeterde zijn klassement en ook Koen zal uiterst tevreden zijn met een 15de stek in het algemeen klassement.

Peter mocht de veldrit eigenlijk niet verliezen en dat deed hij natuurlijk ook! Knappe wedstrijd ongetwijfeld en een mooie 2de plaats in het algemeen klassement, na de oppermachtige Paul Van Riel.

6 opmerkingen:

Koenvd zei

Vandaag 2 proeven in de regen en met het kogelstoten stond waarschijnlijk de minst geliefde proef op het programma. De Raket en ik waren op voorhand een paar keer gaan oefenen om de techniek op punt te stellen en dit bracht toch weer op. Maarten verbeterde zijn record en ook ik stootte verder dan vorige keer. Peter ontgoochelde een beetje en beloofde om volgend jaar toch ook te gaan trainen op't stoten. Hij verspeelde hier zijn kans op de eindoverwinning.

De 1500m is volgens mij de zwaarste proef van de acht en ik stond hier niet echt voor te springen. De start is zoals altijd zenuwachtig en de natte piste deed hier geen goed aan. Na een slechte start moest ik een serieuze inspanning doen om Maarten en de kopgroep terug in te halen. Voor het keerpunt aan den 'Obelix' kon ik aansluiten, maar na het keerpunt liepen de echte toppers toch weg. Ik kon wel een strak tempo blijven lopen, met de Maarten in mijn kielzog. Eens je op de piste komt, weet je dat het zeer gaat doen. De laatste vierhonderd meter zijn dan ook puur op karakter af te leggen. En zoals ge weet is da een van de sterke punten van de Raket. Hij kwam dan ook de laatste 200 meter op kop lopen en zorgde er voor dat niemand ons meer bijhaalde. Jan De Henau, de leider in het algemeen klassement, kon in de eindsprint nog op een mooi sportief gebaar rekenen van de Raket en mocht de sprint winnen. Ik had niet genoeg fut meer in de benen om die te winnen maar ik kreeg ook een puntje kado van Maarten. Merci, makker. Ook achtkamp is een ploegsport.
Peter liep ook een sterke 1500m. Hij lag lang in positie voor een podiumplaats, maar op de piste kwam hij een beetje tekort voor de derde plaats, maar eindigde nog knap vijfde.

Dit was volgens mij de eerste proef waar de Maarten echt content van was. En terecht! Maarten had vandaag superbenen en dat belooft voor de laatste 2 proeven. Een top 20 plaats ligt zeker nog binnen bereik. Voor mezelf heb ik van de top 15 vooropgesteld en dan moet ik nog 2 plaatskes stijgen. Ik ben benieuwd of ik nog genoeg conditie van de zomer over heb om de langere proeven te overleven.
Peter heeft kostbare punten verloren vandaag, maar het eindpodium moet nog wel lukken. En in de veldrit moet hij toch volop voor de overwinning gaan.

groeten en tot volgende week.
Koen

Maarten Raket zei

Mijn verslag volgt helemaal dat van Koen! Vooraf had ik aan Bart verteld dat ik hem zou proberen volgen. Hij is in topvorm en geniet nog van de deze zomer opgebouwde conditie. Bart raadde me dit af. Ik weet eigenlijk niet waarom. Het zat goed en ik kon in zijn zog blijven. Tot aan de piste, mijn benen wilde vooruit. Ik nam de kop om het tempo wat op te drijven. Enkel Bart Willemen raasde nog voorbij. Ik ben hem niet gevolgd. Jan De Henau perste er alles uit. Ik hield me in en de twee atleten waar ik deze 8kamp een petje voor afdoe, verdienden een punt extra. Zeker voor Jan kan dit kostbaar zijn. Hij werd er na de wedstrijd aan herinnerd. Achter mijn trappistentegoedlijstje staat al 1 streepje. Volgens hem zouden het er wel eens meer kunnen zijn :-)
Daar doe je het toch voor!
Koen springt welverdiend de top 20 in. Ik ga 2 plaatsen achteruit, maar koester nog de mogelijkheid om die 20 te halen. 25 vind ik een vwoos getal.
Tot de volgende collega's :-)

KaDee zei

't Was koud als supporter maar toch een mooie cross gezien. Peter met 2 vingers in de neus naar de crosszege bij de veteranen en Paul die er een knappe remonte uitpreste op mijne crossfiets. (Deze is nu waarschijnlijk véél geld waard.) Bij seniors een knalstart van Geert L en Jan dH. Ex-motorcrossers hoe kan het ook anders! Ook Maarten gebruikte zijn motorcross technieken en miste zijn start niet. Knappe cross van de Raket als je zo weining in 't veld rijdt! De Koen was wel slecht gestart (zichtproblemen) maar knokte zich knap naar de voorste gelederen. Dus mannen, knap gedaan, mooie prestaties. Volgend jaar kunnen ze mijn gedacht elk nog minstens 5 plaatsen beter in het eindklassement. Ook nog eens nen dikke proficiat aan oud-bekend Brechtenaar Jan dH, die deze achtkamp op een knappe manier wist te winnen. Niet één zwakke proef, de ideale meerkamper dus. Hij zal de volgende jaren ongetwijfeld nog veel op het podium staan in Brasschaat en omstreken!! Doe zo voort en tot volgende weekend, zeker?

Unknown zei

Merci voor het mooie relaas! :o) En vaneigens tot volgend weekend!

Koenvd zei

Na de achtkamp zijn we weeral direkt begonnen aan de voorbereiding op het volgende evenement; het Fat-kiekefeestje.
Maw, de trappisten smaakten weer lekker bij Jouwke. De traditionele verbroedering met chedy en de nabespreking van de voorbije 6 weken in de bruinste kroeg van de noorderkempen zorgde weer voor een mooi einde van de achtkamp.
Conclusie; 't was weer plezant en de afwezigen hadden ongelijk. Dus volgend jaar graag nog eens een volwaardige FAT-ploeg aan de start.

Muiske zei

Proficiat aan alle Fatters, heb de Piet niet zien winnen bij de veteranen maar heb gehoord dat het met overmacht was. Koen en Maarten reden allebei een goei cross, chapeau Koen met de MTB(eerste MTB-er) tss al die crossfietsen.
Als de Maarten ne goeie crossfiets heeft kan hij nog opschuiven, tfietske was afgesteld voor ne versleten sjotter van Loenhout. Respect voor de prestaties en er zit nog rek op denk...