zondag, november 21, 2010

Cyclocross Galder # WBVC

Cyclocross Galder # WBVC -44jarigen
1. Jerry Kallenfels
2. Jos Bogaerts
3. Bob Verkooijen
...
4. Rob Van den Muysenbergh
10. Kris Driessens
18. Steven Krijnen
21. Peter Willemsen
26. Kris Vermeiren
27. Bart Anthonissen
28. Stijn Bogaerts
...
45. Davy Mertens

Oké, ik geef het toe, ik heb de 'officiële' of moet ik zeggen 'officieuze' uitslag aangepast. Ik kwam zeker na KaVee, maar volgens mij zaten er nog tussen en hebben ze me gewoon niet opgemerkt...

Over de cross - wat was dat, je weet niet wat het is vooraleer je het gedaan hebt, maar dat is met alles zo natuurlijk. Leuke collectieve wedstrijd en voor herhaling vatbaar! Spijtig dat onze Rob geen podium, miljaar toch!

5 opmerkingen:

KaDee zei

Diegene met de schoonste fiets zouden ze dan niet opgemerkt hebben... een regelrechte schande! Trouwens nog nen dikke merci aan de Steve, die mij in extrmis nog uit de penarie heeft geholpen met mogen gebruiken van zijn reservefiets! Ook bedankt aan de menige FAT-supporters die de schrale NOwind trotseerden. Nog een geluk dat de Rob geen podium haalde, want het aantal Trappisten achteraf waren nu al meer dan genoeg:)! Kortom ne namiddag voor herhaling vatbaar want ik heb er van genoten. Tot de volgende.

Koenvd zei

't was inderdaad friskes aan de plas van Galder, maar de prestaties van het Fat-legioen konden me wel verwarmen. Drie kwartier vollenbak vlammen door 't zand is wel specialistenwerk heb ik gezien. Alleen voor echte beiren!

Bart Cannondale zei

Merci KaDee om mijn fietske zo te complimenteren.

Na de blogoproep om massaal aanwezig te zijn in Galder (ok, het ging misschien ietskes anders, maar dit klinkt goed), begon het dus serieus bij me te kriebelen. De week van de 11ste hadden Katrien en ik in het zonnige Zuid-Frankrijk gezeten en ik had daar op vrijdag nog mijn conditie getest. Op mijn trekkingfiets had ik daar een rondje van 29km tegen zo'n 27km/u afgelegd, met zo'n 500 hoogtemeters. Vond ik niet slecht, want in de voormiddag hadden we er al zo'n 40 gedaan. Zo'n 40minuten knallen moest dus ook wel lukken.

Met zen zevenen wij dus naar de Galderse Meren. Crossers Steven en Rob reden met één van de FAT-camionetten, de andere met de fiets (ik als enigste met een echte).

Bij de verkenning van het parcours rond het water wist ik het al, een redelijk gemakkelijk rondje, maar de stroken op het strand waren er wel teveel aan. Verkeerde banden gemonteerd (zo zeiden de echte mannen) en misschien wel niet het ideale voor mij, dat rondje.

Soit, rond 14u45 ging het startschot, als een speer schoof ik vanaf de laatste rij goed op naar voren en enkele prutsers versperden mijn weg naar beter. Eerst de zuigende strook, bos/singletrack en dan terug naar de echte zandbak. Ok, geen probleem. In de zandbak kon ik nog twee plaatsen goedmaken, maar dan moest ik wel even terug bekomen. Amai, hoeveel ronden nog?

In de tweede ronde moest ik spijtiggenoeg van de fiets in de zandbak en toen duurde de recuperatie nog ietskes langer. Verder kon ik steeds de zandbak doorfietsen met mijn dikke banden, maar de rest van het parcours moest ik intussen wel bekomen en na 20 minuten was het snedige er helemaal af. Na 30 minuten ging dan echt het licht uit, maar mijn voorsprong op de laatste plaats was groot genoeg.

Zwaar en helemaal buiten adem, maar na enkele maanden enkel LSD en de iets snellere LD, was dit wel serieus wennen. Twee dagen nadien smaakt het al weer naar meer en ook de gedachte dat ik eerste MTBer was, is ook wel leuk (vooral dan voor mezelf :-)

ouwe Joris zei

Tof wedstrijdje en een dikke proficiat aan alle finishers, de FAT kleuren zijn goed verdedigd. Dacht even dat de Piet weer op halve kracht aan t rijden was tot ik vernam dat hij in de voormiddag al een top veldloopprestatie had geleverd. T zijn beiren...

Als de Rob nog een beetje kan bijtrainen op t midden gebied én fysiek staan er nog mooie tijden aan te komen. Kracht, vista en techniek zat.

Onze Louis bevestigde dat konkel Kris géén redenen heeft om te blijten. Zonder trainen de top tien in, jawadde.

Ouwe Joris

Muiske zei

Mooi crosske in Galder, snelle stukken afgewisseld met wat draai- en keerwerk int bos. Goe weg met de start maar toch efkes op mijnen adem getrapt. Moest ze laten rijden en kon er op dat moment niet aan. Heel de cross eigenlijk op plaats 4 gereden en daarom ook een logische uitslag. Plezant dat er nogal wat FAT volk was in en naast de wedstrijd. Zoals de Ken zegt, blijven trainen op alle vlakken en da podium moet nog dit jaar.
Hopelijk tot één van de volgende crossen met nen après die nog wa beter smaakt dan nu...

Grtz,
da Muis