zondag, juni 17, 2012

1/4 triatlon Retie

1/4 triatlon Retie (1500-40-10)
1. Pieter Heemeryck - 1u50'16
2. Tim Brydenbach - 1u52'47
3. Ruben Geys - 1u54'11
...
34. Koen Van Velthoven - 2u10'41
143. Stefan Fleerackers - 2u30'17
...
194. Corinne Brouwers - 3u20'16

Voilà, Koen en Stefan hebben hun armen en benen ook nog eens getest op de kwart! Proficiat!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De wedstrijd die ik met stip had aangeduid dit jaar. Na 2 jaar terug een kwarttriatlon. Veel gezwommen de voorbije maanden, af en toe voor lange tochten op de fiets en men lopen was tot april ook op schema. Tot dat een ontsteking aan de knie roet in het eten gooide. Sinds half april bijna niet meer gelopen. Dus brufen voor de wedstrijd en starten. Het zwemmen kan beter maar tegenover de vorige jaren mag ik tevreden zijn. Buiten 1 vechtpartij (nooit meegemaakt) verliep dit onderdeel bijna zoals het moest.
De wissel verliep vlot en dan de fiets op. Van Koen VV was dan al lang niets meer te zien. Heel veel wind maakte dit vrij zwaar. Een Halse Duvel passeerde me tijdens het fietsen en aanpikken was de boodschap. Af en toe overpakken ging, maar naar het einde toe (en toen men rechterbeugel los kwam) zag ik hem verder weg rijden.
Aangekomen na het fietsen zat ik nog wel op men stiekem opgestelde schema. Als ik 45min zou lopen dan zou ik tevreden zijn met men eindtijd. Na 500m wist ik dat dit niet zou lukken. Ik was leeg en de goesting om sneller te lopen was ver zoek. De pijn aan de knie kwam terug maar dat was niet de reden dat het niet sneller ging. Te weinig looptraining de laatste 2 maanden was de enige reden. 2u30min was teleurstellend maar de reden was gekend. De pinten samen met Koen en Tinne maakte veel goed. Trouwens een sterke prestatie van Koen. 1 van de mannen in vorm.
Op naar de volgende en met meer training. Echternach en kempense traitlons staan op het programma, tot dan.

de fleer

Koen VV zei

Dit jaar voor het eerst meegedaan in Retie; 1500 m zwemmen zag ik wel zitten met oog op Antwerpen. Bij de start lag ik in de voeten van Evert, hij zwom altijd 24'(zei hij) en dat wou ik ook wel eens proberen. Na wat geharrewar bij de start zwom ik na 100m vlak naast Evert, ik kon z'n tempo goed volgen en zag even later dat hij wat wegzakte. Dit gaf me vleugels (of vinnen) en ik keek vooruit en versnelde om bij een groepje voor me aan te pikken. Dit lukte vlot en ik kon de 1500 goed afwerken. Het water was trouwens schitterend, 19 graden en heel proper. Na het keerpunt was het nog 100 m tot de finish en hier heb ik nog even versneld. Na 23'45" uit het water en vliegensvlug de fiets op. Op 200 m voorbij de wissel hoorde ik Tinne roepen dat ik 28ste was, amai goed bezig dacht ik en direct de gas open. Er was veel wind die meestal van opzijkwam, dus zwaar fietsen. In m'n achterhoofd hoorde ik de tips van m'n collega fatters van in Meer ("in een kwart altijd voluit gaan, niet doseren" en "versnellen op de stukken wind mee of je wordt ingehaald"). Dit resulteerde in een 25ste fietstijd. Het lopen ook direct vol gas en ik kon direct een gat slaan met m'n mede fietser van SPTC, hem zag ik pas terug aan de meet ;) Na 2 km werd ik voorbijgelopen door iemand van Trinity en ik pikte aan; het ging hard. De eerste 5km in 19 minuten dus ik wist dat het nog zwaar ging worden. De laatste 3 km moest ik m'n compagnon laten lopen. Toch binnen in een mooie tijd en plaatske dichter als in Meer ;) hoewel het deelnemersveld sterker was volgens mij. Met Tinne en de Fleer nog nagepraat (jammer dat er geen trappist was) en Luc Vrins (WOP) de Ridley zien winnen met de tombola. Een zeer leuke middag en nu knalle in Malle!

Anoniem zei

Sterk Koen, iederen triathlon gaat beter en beter precies, waar gaat da eindigen ?
Sunt van de knie fleer, tzag er idd vrij goed uit tot het lopen.

bougie

Jan De Henau zei

Jaja man, dieje kon, waaaat een progressie tegenover vorig jaar! Ben super curieus voor Antwerpen. Die 4u50 wordt een makkie. Stelt uw doelen al maar wa scherper!