zaterdag, augustus 16, 2014

MTB Gierle #atbcross

MTB Gierle #atbcross
B-klasse
1. Tomas Leysen
2. Jos Bogaerts
3. Sven Beelen
...
8. Peter Willemsen
13. Dirk Van Dyck
23. Bart Anthonissen
...
42. Patrik Aerts

C-klasse
1. Wim Celen
2. Patrick Zwinnen
3. Paul Ausloos
...
33. Raf Van Looveren
...
42. Danny Schroyen - dnf

D-klasse
1. Stijn Leys
2. Ad Bernaerts
3. Daivy Schevenels
...
30. David Roeffen
...
50. Ben Benhaddou - dnf

2 opmerkingen:

Anoniem zei

We hebben ons zaterdag nog eens mogen uitleven op de ATB cross in Gierle. Het was weeral even geleden, en was dus benieuwd of de benen in de loop van het seizoen verbeterd waren. Het parcours lag er perfect bij: snelle bochten afgewisseld met technische stukken, blootliggende boomwortels, zandstroken,... heerlijk. Daar zou het al zeker niet aan gelegen hebben.
Enkel de startpositie was achteraan, ondanks mijn 8e deelname (op 13). De meeste rijders zijn maw wekelijks present.
Maar het zat mee de eerste passages en kon snel veel plaatsen opschuiven. Na 2 ronden (vd 5) zat ik afgezonderd op de 12e plaats. Voor mij reden ze in groep, en dan is het moeilijk om erbij te geraken. Van achteruit zijn er toen 2 overgekomen (waaronder Jelle Speltincx). Op dat moment had ik het beter zuiniger gedaan, want ik moest na wat kopwerk de rol lossen. In de laatste ronde kon ik nog 1 plek recupereren.
Het was een aangename vaststelling dat het verschil met de top niet zo groot is. Alhoewel, Piet wist zelfs na een platte band en fietswissel uit het zicht te blijven. In de resterende wedstrijden wil ik nog eens een top 10 halen.

Volgend weekend ben ik er niet bij (Begijntjes laat Besluit, kinderfeest in Hoogstraten).

De week erop hoop ik dat we een goede ploeg bijeen krijgen voor de thuis/teamcross in Merksplas. Ik zal alvast scherp staan en het parcours met de ogen dicht kunnen rijden…alle ja dat is het plan.

Dirk

Piet zei

Goede start genomen, als derde weg. Eerste ronde geprobeerd kloofje te slaan maar met de vele lange stukken bleven ze in mijn wiel hangen. 2 ronde mij in het kopgroepje van 6 gezet maar op einde van deze ronde voelde ik mijn achterband stilletjes leeglopen deju !! Begin derde ronde vlug naar RVL geroepen voor Zijne fiets te gebruiken, halverwege dan vlug fiets en nummer gewisseld. En terug in achtervolging op de kopgroep, kon na een ronde terug aansluiten maar had wel veel krachten gekost. Vooral omdat RVL Zijne fietszadel paar cm te laag stond waardoor mijn benen sneller verzuurde. Bij de volgend versnelling lag ik er dan ook af en moest op kleine afstand de laatste ronde in. Werd nog bijgehaald door collega en ging zo als achtste over de meet. 2 lekke banden op 2 weken is wel iets teveel van het goede mijn gedacht !! Volgende week kan het alleen maar beter :)