zondag, augustus 03, 2014

Triatlon Eupen

Triatlon Eupen (1,9 - 84 - 21)
1. Tim Brydenbach - 3u45'05
2. Dennis Devriendt - 3u45'53
3. Stenn Goetstouwers - 3u46'48
...
165. Ken Joris - 4u44'50
...
418. Luc Pinsart - 6u23'13

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Strakke tijd. En dan nog spreken over een loopje van 21km. Dat moet meegevallen zijn.

Ik ken nochtans iemand die 2 weken na een halve nog altijd niet de lol van triatlon inzag.

= Dirk

SB-PRINTING zei

Strakke tijden Ken, we gaan niet meer kunnen volgen denk ik

Anoniem zei

BK halve afstand Eupen: ideaal moment om te zien hoe ver we staan met het oog op Wales. BIR collega's Sven en de Fleer waren ook present, de Sven om te zweten, de Fleer om ons op te peppen (merci Fleer).

Ideaal weer voor een triathlon. Even voor 10 uur lag ik aan de voet van de stuwdam klaar om de 1,9 K spartelen aan te vatten. 36 minuten later trokken ze me de eerste meters van de helling op en stapte ik met een goed gevoel uit het water. Crawl all the way (zo doen triathlonners dat Dirk) en had weinig geleden door buitenom te zwemmen. Eerste stuk geslaagd en de uurkes in Zundert blijken te renderen.

Een Dikske bij de wissel (jep, verkeerde rij), eerste gelleke en dan plat in de beugels de stuwdam over. Bedoeling was in de eerste ronde gelijk diep te gaan om te zien wat er in de benen zat. Met meteen een kuitenbijter na den dam was dat geen probleem en de eerste ronde ging als een speer, moet er een 100 tal voorbij gestoken hebben (was pas rond de 300ste uit t water he). Op een lang stuk vals plat op en neer zag ik dat Sven in aantocht was. Intussen had ik weer "ne maat" gevonden die genoeg adem over had om zijn levensverhaal te doen. Reglementair he mannen: ben daar ne keer of 10 voorbij willen gaan maar telkens ik er naast kwam begon die dus een gesprek en stak die een tandje bij. Toen ik hem vroeg waarom hij niet gewoon een paar km/u harder reed deed hij nog een verhaal over hartslag en dat hij geen competitie beest was, alvorens doodleuk te stoppen om iemand met platte band te depanneren...
Na anderhalve toer een tikske op de billen van de Sven (heeft ooit nog eens iemand gedaan) en na drie rondes en 1000 hoogtemeters met een goed gevoel de wissel in. 36 km/u gemiddeld, goed genoeg voor OJ.
Het eerste loopgedeelte was off. Road op en af door een bospad en de maag begon wat tegen te sputteren. Ik wist van de trainkilometers dat 1 ding helpt: cola op de eerste post en halverwege de eerste ronde was ik er van af. Bergaf lopen is blijkbaar ook een kunst: gasten die je bergop vlot voorbij loopt komen soms plots als een baksteen naar beneden gespurt. Niks voor mij, constante snelheid, beetjes eten en drinken. Bijna 12 km/u gemiddeld en met een voldaan gevoel over de meet. Tuurlijk ben je moe en stel je jezelf dan de vraag wat dat moet zijn als je t dubbel mag doen... In Eupen schenken ze zelfs een biertje aan de meet! Ziet er heerlijk uit, tot je een grote teug neemt en vaststelt dat het Erdinger alcoholfrei is. Ni te zuipen!
Nog enkele weken verstandig trainen nu en dan de ultieme uitdaging, t mag gaan komen. Toch enkele zaken opgepikt die ik in Wales niet mag vergeten:
1. Uitkijken met water over je hoofd te gieten want eens de schoenen doornat krijg je blijnen bij t lopen
2. A coke on the runway keeps stomach issues away
3. Als er bier aan de meet wordt voorzien door de organisatie, klopt er iets niet mee. Voor een goei pint moet je daar niet zijn.

Ouwe Joris

Bart zei

Knappe prestatie Ken!

Koen VV zei

Goed bezig Ken, de vorm zal er wel zijn tegen Wales.