zondag, augustus 24, 2014

MTB Meerhout #atbcross

MTB Meerhout #atbcross
A-klasse
1. Jimmy Tielens
2. Nick De Vries
3. Christian De Graaff
...
17. Kris Driessens
...
36. Jeroen Nuydens - dnf

B-klasse
1. Tomas Leysen
2. Peter Willemsen
3. Jos Bogaerts
...
45. David Vissers - dnf

D-klasse
1. Peter van Ackerbroeck
2. Ad Bernaerts
3. Kristof Gilis
...
14. Roland Schouwenaars
...
52. Brecht Thaens

3 opmerkingen:

KaDee zei

Met het oog op de teamcross/tijdrit van volgende in Merksplas week wou ik dit weekend de benen al eens testen op de MTB. Omdat ik de laatste weken enkel rustig heb gereden en ook nog eens ziek ben geweest, had ik geen hoge verwachtingen. In Meerhout aangekomen zag ik eerst Piet sterk rondbollen maar moest mede door pech zijn meerdere herkennen in zijn rechtstreeks concurrent voor de seizoenstitel bij de B's. Dit beloofd nog spannend te worden. Omstreeks 13 uur mocht ik me achteraan het pak van ongeveer 35 à 40 man opstellen voor onze reeks. Ik had gezien dat er serieuze kleppers aan de start stonden (ik telde maar liefst 3 Belgische kampioentruien en één Nederlands kampioentrui) dus het zou pompen of verzuipen worden. Kort na de eerste bocht kon ik al direct een 10-15 tal plaatsen goedmaken maar ik ondervond ook gauw dat ik snel op mijn limiet zat. Mijn wagonnetje ergens aanpikken was de boodschap. Voor de rest had ik zoals verwacht niet veel cartouches bij. Omdat er vooraan nog een paar letterlijk en figuurlijk terugvielen, kon ik met veel moeite ergens halfweg het pak finishen. Benieuwd wat volgende week Dirk's tactiek gaat zijn maar z'n een rol als die van de Ken in de tijdrit van Wezel, zegt me wel wat;)!

Piet zei

Dat de benen er stilaan zijn en je de sterkste voeld is altijd een geweldig gevoel ! Mocht nog eens op de eerste rij postvatten en dat bracht me al vlug in tweede stelling. Erop en erover mijn gedacht. Mooi parcour trouwens met wa bergjes en technische stukken afgewisseld met snelle stroken. Spek naar mijne bek ! Na een ronde had ik nog eene volgeling, TL genaamd. De man aan de leiding in het klassement. Hem goei halve toer kop laten doen om dan nog eens goe door te knallen. Al wat ik probeerde, meer dan 5 m kreeg ik niet. Hij kreunde en pufte maar breken deed hij niet. Voelde wel telkens hij aan kop kwam, het tempo er uitging zodat hij kon recuperen. Gat met de volgers werd ook altijd nog groter dus moest er een plan B komen. Ging het erop wagen omdat het laatste stuk naar de finish lang stuk was waar je wel stevige sprint kon trekken. Met het gedacht dat ik hem al eerder in de sprint heb geklopt moest het zo geschiede. Laatste ronde TL aan kop gelaten en zo naar de final, had nog niet in men reserve gemoeten en was er klaar voor. Bij laatste linkse bocht in het wiel gedraaid en bij vol aan te zetten trek ik mijn voet uit mijne pedaal !! Miljaar !! eer ik er weer inzat had hij al 10 m genomen en toen ik erbij kwam en erover moest kwam voorlaatste bocht er al aan in het wiel tussen paar hekken en met een laatste wanhoops poging met twee in de laatste bocht met nog schuiver vanmij op 5 m van de finish. Deju !!! Dit had nooit verkeerd mogen gaan. Weer geen goei zaak voor mijn klassement. Maar de benen zijn er en zolang het nog kan zal ik strijden tot de laatste meter !!
Volgende week teamcross op favoriet parcours wa wil je nog meer. Knallen met de bende !!

Anoniem zei

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe sterk de A klasse is. Als Kris (die ons allemaal van het kaske naar de muur rijdt) moet knokken om halfweg te finishen… Bij hen is het, nog meer dan in de andere klassen, zaak om van bij het begin mee te zijn.
Piet is duidelijk nog niet klaar met Tomas Leysen, maar dat moet goed komen. De crossen die er nu aankomen zullen door de sterkste gewonnen worden.
Roland liet zijn “season’s best” optekenen. Hopelijk gaat de opmars verder en kan hij volgend jaar aan de kop rijden bij de D’s.

Tot van t weekend
Dirk